Goran Vesic
Goran Vesić pravi palačinke Foto:Screenshot/TikTok/sicve011

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i gradski odbornik Beograda Željko Veselinović zahteva da nadležna sanitarna inspekcija u Beogradu izvrši vanredni higijenski nadzor i utvrdi kako je moguće da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u restoranu Skupštine grada Beograda priprema hranu i peče palačinke.

Kako kaže, nedopustivo je i čista je zloupotreba službenog položaja od strane zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da za svoje promotivne potrebe na društvenim mrežama koristi kuhinju Skupštine grada

„Lično, ne sporim Vesićeve težnje da bude nekakav “tiktoker i zabavljač” na društevnim mrežama, ali je nedopustivo da svojim rukama “prčka” u kuhinji restorana Skupštine grada i time dovodi u opasnost da se objekat kontaminira zaraznim bolestima, posebno sada kada raste broj obolelih od virusa Korone. Što se mene lično tiče, može Vesić, sada da izda i knjigu recepata, pošto ima spisateljskog talenta, ali je nedopustivo da kalja ugled zaposlenih u kuhinji Skupštine grada koji moraju redovno da idu na sanitarne preglede u skladu sa zakonom”, kaže Veselinović.

Željko Veselinović
Željko Veselinović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

S druge strane, dodaje Veselinović, jedan dan zamenika Vesića vidimo da šeta po deponiji u Vinči, a narednih dana peče palačinke u skuštinskom restoranu Grada Beograda. Logično je pitanje – Ima li on sanitarnu knjižicu?

Goran Vesic
Goran Vesić pravi palačinke Foto:Screenshot/Instagram/vesicg

„Sanitarni pregledi su regulisani važećim zakonskim propisima, Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Pravilnikom o obaveznim zdravstvenim pregledima određenih kategorija zaposlenih lica u objektima pod sanitarnim nadzorom, obaveznim i preporučenim zdravstvenim pregledima kojima podležu određene kategorije stanovništva. Sanitarni pregledi su obavezni za kategorije zaposlenih lica u restoranima jer mogu doprineti pojavi i širenju zaraze i ugroziti zdravlje većeg broja ljudi koji su korisnici njihovih proizvoda i usluga“, zaključuje Veselinović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je, naime, postavio na svom nalogu na Tik toku snimak kako sprema palačinke u restoranu Skupštine grada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare