Aleksandar Vucic obracanje naciji u Predsednistvu Srbije
Aleksandar Vučić predsednik Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik odlazećeg saziva parlamenta Ivica Dačić sazvao je posebnu sednicu Narodne skupštine za 31. maj, na kojoj će Aleksandar Vučić položiti zakletvu za drugi predsednički mandat.

To će biti i jedina tačka dnevnog reda.

Vučić je u prvom krugu predsedničkih izbora osvojio 58,59 odsto glasova izašlih birača. On je prvi predsednički mandat započeo 31. maja 2017. godine, kada je svečano položio zakletvu u Domu Narodne skupštine.

„Kao što je uobičajeno, predsednik će položiti zakletvu i obratiće se poslanicima ako bude želeo“, rekao je za Tanjug Dačić i dodao da na posebnoj sednici nije predviđena diskusija.

On je naveo da 31. maja Vučiću počinje drugi predsednički mandat i da je, imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje još nisu završene, polaganje zakletve biće pred aktuelnim sazivom Skupštine.

Naveo je da će na sednici biti predočen izveštaj Republičke izborne komisije o rezultzatima glasanja i da će biti pozvane, kako kaže, adekvatne zvanice, kao što je uobičajeno prilikom polaganja zakletve predsednika Republike.

„Time počinje Vučićev novi petogodišnji mandat. Ja mu još jednom čestitam na izboru i želim puno uspeha u interesu građana Srbije, Republike Srbije i srpskog naroda u celini“, rekao je Dačić.

BONUS VIDEO Vučić vređa i ugrožava novinare N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare