Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, EPA/FRED ERNST

Glumac i donedavno predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović okačio je na društvenim mrežama zanimljivo pismo upućeno pokojnom Slobodanu Miloševiću.

PROČITAJTE JOŠ:

U pitanju je čitulja objavljena u Politici, koju potpisuju „građani Srbije Nada, Srećko, Živko, Sloboda, Vesela i Mile Ćurčić“.

„Slobodane Miloševiću, hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, za strah i neizvesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario.

Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardovanje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati.

Sećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbeglica. Sećamo se svojih uništenih života“, okačio je Sergej Trifunović na svom Instagramu.

Foto: Instagram/whistler_dick

Podsećamo, na jučerašnji dan bila je 31. godišnjica devetomartovskih demonstracija, na kojima je režim Slobodana Miloševića bio prvi put ozbiljno uzdrman.

BONUS VIDEO: 24 minuta: Gost Sergej Trifunović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare