Marinika Tepić Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Mrinika Tepić se oglasila o odluci Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da krivično ne goni kuma predsednika Srbije Nikolu Petrovića zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao na Dedinju 6. marta prošle godine.

Tepić je na svom „X“ nalogu podelila video svog obraćanja u Skupštini Srbije u junu prošle godine u kom navodi na koje bi sve načine Nikola Petrović mogao da izbegne krivičnu prijavu za nesreću.

„Da li je tačno da će nalaz sa VMA Nikola Petrović pokušati da ospori tako što je u Nemačku poslao na analizu vlas kose, a onda je ta vlas čudom utvrdila da on nije koristio narkotike? Da li će možda i analiza Meklarena da utvrdi grešku u kočionom sistemu“, pitanje je koje je još u junu 2023. postavila Tepić.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva Petrović nije sporio da je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, ali je izneo sumnju u rad kočionog sistema na njegovom vozilu, za šta je kao potvrdu svoje odbrane priložio mišljenje ovlašćenog servisera za svoje vozilo u vezi kočionog sistema za taj tip vozila.

U saopštenju Prvog OJT navodi se mišljenje veštaka psihijatra u kome se tvrdi „da se ne može sa sigurnošću utvrditi da li je osumnjičeni upravljao svojim vozilom i pod dejstvom opojnih droga, s obzirom na to da postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vreme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi“. Takođe, navedeno je da kokain ima dejstvo samo dok se nalazi u krvi, tj. pre razgradnje.

Tepić je ovakav razvoj događaja i odluku tužilaštva na društvenoj mreži „X“ okarakterisala kao „Horor level pro“.

„Još 13. juna 2023. pitali smo u Skupštini da li će Vučićevog kuma Nikolu Petrovića da vade od krivičnog gonjenja zbog saobraćajke pod alkoholom i kokainom pomoću – naknadne analize vlasi kose, ali i kočionog sistema. I baš tako mu je sada tužilaštvo ‘oprostilo’“, istakla je Tepić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar