oliver ivanović
Oliver Ivanović Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poslanička grupa DS zatražila je u Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora, a radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Ovaj zahtev upućen je predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću, a kao predstavnik predlagača, odnosno DS, određen je Srđan Milivojević.

Milivojević u izjavi za Nova.rs kaže da očekuje da se ubistvo Olivera Ivanovića, kao tema, vrati u politički život, jer polako biva zaboravljena.

„Želim da saznamo šta su do sada uradili nadležni organi u vezi sa ubistvom Ivanovića, kao i ko je naručilac i autor sramotnog spota koji je emitovan na TV Pink i TV Most 16. oktobra 2017, u kom je Oliver Ivanović označen kao nepošten čovek i izdajnik. Važno je ko je platio emitovanje tog spota u udarnim terminima na pomenutim televizijama i ko je usaglasilo vreme njegovo emitovanja tako da bude prikazan u nacionalnom dnevniku odmah posle televizijskog priloga koji je prikazan u 11.26 minuta u kome su Marko Đurić, tada direktor Kancelarije za KiM, i Goran Rakić, gradonačelnik Sevrene Mitrovie i predsednik Srpske liste, lažno optužili Ivanovića, izjavivši da predvodi antisprsku koaliciiju“, navodi on.

Milivojević kaže da će zahtevati i da se otkrije ko je u taj sramotni spot dodao deo u kom se pokazuje razlivanje krvi po ekranu i snajperski nišan.

„Pošto je Veljko Belivuk pred tužiocem rekao da je istaknuti član SNS i da ima pouzdane informacije o ubistvu Ivanovića, zahtevaću da anketni odbor sasluša i Veljka Belivuka i Dijanu Hrkalović, jer nemoguće da ona kao visokopozicionirani pripadnik MUP-a i BIA nije znala ništa o tom ubistvu. Tražićemo sve informacije od Misije OSCE koja je pod patronatom EU, kao i da se prikupe sve informacije i saznanja koja imaju državni organi Srbije“, ističe Milivojević i dodaje da je dodatni razlog za formiranje anketnog odbora to što su u Srbiji na vlasti isti oni politički činioci koji su vršili vlast u vreme ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, a ta „ubistva su medijski najavljivana na isti način kao ubistvo Ivanovića“.

Od ubistva lidera Građanske inicijative SDP prošlo je više od četiri godine, a još uvek nije poznato ko je ubica, a ko nalogodavac zločina. U Prištini se vodi postupak protiv šest osoba zbog sumnje da su umešani u ubistvo – Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića, Radeta Basare i Žarka Jokanovića, koji su u trenutku ubistva bili pripadnici Kosovske policije. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP.

BONUS VIDEO Milivojević: Zahtevaću formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o ubistvu Olivera Ivanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare