Grenel: „Jezero Tramp“ rešenje za ime jezera

Politika 26. sep. 202007:14
Podeli:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Specijalni predstavnik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel retvitovao je večeras tekst objavljen na sajtu Američkog centra za pravdu i zakon (ACLJ) o predlogu da se jezero Gazivode između Kosova i centralne Srbije nazove ''Jezero Tramp'', podsećajući da je to rešenje za ime jezera oko kojeg su se sporile dve strane.

“Jezero Tramp je priznanje za američkog predsednika Donalda Trampa i rešenje za sporno ime jezera“, objavio je Grenel na Tviteru.

On je u četvrtak na društvenim mrežama objavio fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis „Jezero Tramp“ (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

On je fotografiju jezera Gazivode s natpisom „Jezero Tramp“ objavio i na Tviteru, uz poruku da su se obe strane „složile oko novog imena“.

„Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više enrgije za region… tako da su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp“, napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na severu KiM u četvrtak su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent s porukom na engleskom „Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir“, preneo je portal Kosovo onlajn.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše „Jezero Tramp“.

Na sajtu ACLJ takođe se navodi da su se obe strane složile da se jezero preimenuje u Jezero Tramp, što bi, kako se dodaje, bio primeren gest u znak zahvalnosti 45. američkom predsedniku za rešenje dugoročnog sukoba.

Komentari

Vaš komentar