Foto:Narodna stranka; Vesna Lalić/Nova.rs

Internacionalni sekretar Narodne stranke Aleksandar Ljubomirović izjavio je danas da predsednik PSG-a Pavle Grbović, nažalost, nije ni jedini ni najrelevantniji političar u Srbiji koji se zalaže za odustajanje od teritorijalne celovitosti ili koji nije čestitao 9. januar, "Dan Republike Srpske, našem narodu koji živi zapadno od Drine".

„Grbović je juče očigledno poslat na televiziju sa instrukcijom da provocira one koji su, za razliku od njega i njegovog šefa Dragana Đilasa, i nakon izbora nastavili da budu opozicija“, rekao je Ljubomirović za „Politiku“.

Ljubomirović je dodao da je Grboviću ovog puta „pripao i krajnje degutantan zadatak da brani Aleksandra Vučića“, odnosno njegovo izvrdavanje javno prihvaćene obaveze da uputi pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima bi od njih u ime Srbije zatražio da zauzmu zvaničan stav da se protive članstvu takozvanog „Kosova“ u UN.

Pročitajte još:

„Raspravljati o političkim stavovima Grbovića ili Nenada Čanka, pogotovo kada je reč o stvarima koje se tiču nacionalnih interesa, je bespredmetno“, naveo je Ljubomirović.

Ljubomirović je dodao da u Grbovićevom jučerašnjem nastupu jeste zanimljiva „strategija njegovih nadređenih, da podele i zavade one koji nisu izneverili nade i očekivanja građana koji su im poklonili poverenje na izborima“.

„To zavređuje dubok prezir, kao i većina stvari koje je izrekao”, zaključio je Ljubomirović.

Bonus video: Pavle Grbović o reakciji amonijaka i curenju države u Pirotu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare