Pavle Grbović Foto:N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović kaže za N1 da je „ujedinjenje opozicije jedna od najodvratnijih tema, to se neće desiti nikada, jer šta je sve opozicija danas u Srbiji“. Dodaje, u slučaju eventualnih beogradskih izbora, „ako se ujedinimo svi na jednu listu, dobijamo politički bućkuriš“.

„Ne možemo da pravimo koaliciju sa onima koji žele da naprave fasadu za iscrtavanje Ratka Mladića u svakom kvartu, koji bi pravili proruske skupove, svake nedelje organizovali litije za svaku temu“, ističe Grbović u Novom danu na TV N1, aludirajući na pokret Dveri, Zavetnike i Novi DSS.

Pročitajte još...

Dodaje da su stranke ili pokreti sa kojima bi mogli da sarađuju SSP, Pokret za preokret, sindikat Sloga, Ne davimo Beograd, Zajedno, „i sa DS kada se opredeli sa kim želi da sarađuje“.

Ocenjuje da im ta saradnja ne bi mogla da garantuje pobedu na izborima, „ali može da donese dovoljno mesta da postanemo politička snaga koja će imati uticaj“.

Procenjuje da bi mogli da osvoje između 30 i 40 odsto glasova, „što nije dovoljno za pobedu, ali vam daje političku snagu“.

„Kad je reč o Narodnoj stranci to je više pitanje za njih da se opredele… To je stranka koja predlaže da se kosovski problem rešava tako što će se pisati (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu i kineskom predsedniku Si Đinpingu. Ja ne vidim da je to rešenje… Pisati u ovom trenutku Putinu, koji je odgovoran za teške zločine u Ukrajini, u najmanju ruku nije politički talentovano, a sasvim sigurno nije nešto što bi trebalo da bude budućnost građana Srbije“, smatra Grbović.

Upitan da li bi PSG sarađivao sa pokretom SRCE Zdravka Ponoša, navodi da mu se čini da njegovi stavovi više naginju ka proevropskom bloku, „tako da će i na njemu biti da se opredeli sa kim će da sarađuje“.

Komentarišući nedavno istraživanje Demostata u Beogradu koje je pokazalo da je mala razlika između procenata građana koji su naklonjeni vlasti i onih koji su naklonjeni opoziciji, on kaže da je ono pokazalo da su građani nezadovoljni vlašću u Beogradu i gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem.

Podseća da je posle prve kiše pošto je preuzeo vlast i poplave koja je pogodila delove Beograda, Šapić za to optužio višu silu odnosno boga.

„Beograđani se ruku na srce sigurnije osećaju u božjim rukama nego u Šapićevim“, smatra on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar