Pavle Grbović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je gostujući na RTS da Srbija, niti bilo koja druga zemlja nema interes da Kosovo i Metohija ostane teritorija bez ljudi.

„Uvek sam pre za kvalitetno rešenje i sveobuhvatni sporazum koji će rešiti odnose Beograda i Prištine, nego za brzo rešenje, koje na kraju neće biti konačno i koje neće dovesti do onoga što je suština tog dijaloga, a to je zaista normalizacija odnosa. Ono što je činjenica je da u sadašnjim okolnostima takvo rešenje nemoguće, međutim, okonosti u kojima mi danas delujemo nisu plod sudbine već su proizvod političkih procesa i delovanja određenih političkih aktera.“ rekao je Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik gostujući u Jutarnjem programu RTS 1.

Grbović je dodao da „ti politički akteri te okolnosti mogu da promene i da stvore jednu pozitivnu atmosferu u kojoj je moguće doći do određene vrste dogovora i napretka u odnosima i do stvaranja atmosfere u kojoj će Srbi i Albanci na Kosovu moći zaista zajedno da žive.

„U suprotnom ono što preti da se desi na Kosovu, jeste produbljivanje sukoba oko teritorije na kojoj na kraju niko neće želeti da živi. Podsećam da na Kosovu i Metohiji trenutno živi manje od sto hiljada Srba i verovatno manje od milion Albanaca i da dolazi do drastičnog odliva stanovništva. Mislim da nije interes ni Srbije ni bilo koje druge zemlje da Kosovo i Metohija ostane prazna teritorija bez života.

Bonus video: Pavle Grbović o reakciji amonijaka i curenju države u Pirotu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar