Foto: Printscreen/Facebook/Горан Весић

Poslanik SNS Goran Vesić primio je danas u Narodnoj skupštini grupu tiktokera kojima je pokazao parlament i poručio da institucije pripadaju građanima i da su tu, pre svega, zbog građana i građanki.

Vesić je u Narodnoj skupštini kazao da je na društvenoj mreži TikTok pozvao korisnike da posete parlament i da se javilo na stotine zainteresovanih.

„Po određenim kriterijumima izabrali smo stotinak, sada jedna grupa posećuje Skupštinu, a u narednim danima će je posetiti i druge grupe“, kazao je Vesić novinarima u Narodnoj skupštini.

On je dodao da je ponosan što građane može da upozna sa parlamentom.

„Srećan sam što na ovaj način pokazujem da Narodna skupština pripada svim građanima. Ova Skupština je važna ne samo što prestavlja narod već i jedan muzej na otvorenom“, kazao je Vesić.

On je podsetio da su u Domu Narodne skupštine skulpture velikih vajara Kraljevine Jugoslavije, ali i posleratnog perioda, a među vajarima čija dela krase parlament su imena od Frane Krševića, Dragutin Filipovića i Tine Kosa do Petra Paveličinija i drugih poznatih imena.

On je podsetio da je Narodna skupština građena skori 30 godina i da će za tri dana, 18. oktobra biti 86 godine od osvećenja zgrade skupštine.

Vesić je ttokerima pokazao malu i veliku salu parlamenta, Salon kneza Pavla, kao i biblioteku.

Upoznao ih je i sa poklonima koje je Narodna skupština dobijala od raznih svetskih lidera, među kojima je, kako je rekao i oslikana vaza od sadašnjeg britanskog kralja Čarlsa.

Bonus video: Goran Vesić na putu ka Nemanjinoj 11?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar