Maja Gojkovic
Maja Gojković Foto:oNet/Božana Pavlica

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković koju je Vlade Srbije imanovala za članicu Saveta Fakulteta političkih nauka izjavila je danas da ničim neće narušiti autonomiju Univerziteta, niti Fakulteta političkih nauka.

„Poštovaću zakon u svakom segmentu i trudiću se samo da, u skladu sa nadležnostima Saveta, doprinesem poboljšanju položaja rada fakulteta i uslova za rad. Mislim da se oni koji su duboko politički profilisani boje nekog ko se bavi politikom“, rekla je Gojković intervjuu za Radio Beograd 2, odgovarajući na pitanje zašto je prihvatila ovo članstvo u Savetu.

Gojković kaže da je to imenovanje za nju velika čast.

„U mom slučaju i slučaju koleginice Jadranke Joksimović mogu samo da očekuju da ćemo se držati zakona i Statuta Fakulteta političkih nauka u svom radu.“

Izbor Gojković i ministarke ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović za članove saveta FPN izazvao je reakcije opozicionih partija i nevladinih organizacija, ali i dela studenata na FPN koje u odluci vlade vide opasnost po gušenje autonomije Univerziteta i FPN.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare