Potpredsednica beoradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i odbornica u Skupštini grada Ana Gođevac ocenila je danas da je jedan od onih koji se najviše obradovao Vesićevom zakonu kojim se pravo korišćenja zemljišta pretvara u svojinu - većinski vlasnik kompanija Napred i Energoprojekt, koji kontrolišu i Enjub, Jinpros.

„Pod kontrolom ovih firmi je zemljište oko Tržnog centra Piramide gde je sukorisnik Đorđe Momirović, otac poznatijeg ministra Tomislava Momirovića poznatog kao Toma Mona, Kineski tržni centar koji je uništen u požaru, kao i niz parcela oko tog tržnog centra koje su sada zelene površine od preko 43.000 metara kvadratnih. I ovo nije sve“, kaže Gođevac u saopštenju.

Pomenuti i mnogi drugi novi „zemljoposednici“ koji su zemljište koje pripada svima nama dobili na poklon od Vesića i Malog nameravaju da, prema rečima Gođevac, nastave betoniranje Beograda i pretvaranje našeg grada u njihov profitni centar.

PROČITAJTE JOŠ

„To je kontinuitet politike SNS u Beogradu čiji su rezultati bogaćenje malog broja omiljenih režimskih partnera, uništavanje grada i maltretiranje Beograđana. Da ih ništa drugo ne interesuje pokazali su kada nisu dozvolili zagarantovan postupak prethodne provere ustavnosti zakona. Zaštita Beograda od daljeg ruiniranja je jedino moguća sa promenom ove vlasti koja ruši sve pred sobom i gleda Beograd kao stranački plen“, navodi potpredsednica beoradskog odbora SSP.

BONUS VIDEO Kakve probleme pokriva Beograd na vodi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar