Foto: SSP

Dalibor Jekić, poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac, ocenio je danas da je loše planiranje sinonim za aktuelnu vlast.

Jekić je rekao da je kao narodni poslanik pre šest meseci na sednici Skupštine grada postavio pitanje kada će se rekonstruisati školsko dvorište u OŠ „Treći kragujevački bataljon“.

„Stanje u kojem se već godinama nalazi školsko dvorište u OŠ ‘Treći kragujevački bataljon’ je zabrinjavajuće sa aspekta bezbednosti dece, a i sa estetskog. Ovu školu pohađa blizu 800 dece, u njoj se odvija predškolska nastava i svake godine oko 100 mališana krene u prvi razred. Ovakav ambijent nije sigurno nešto što bi bilo koji roditelj poželeo svom detetu, a sumnjam i da su deca zadovoljna stanjem dvorišta u kojem provode značajan deo svog vremena“, naveo je Jekić u pisanoj izjavi.

On je naveo da je do značajnog oštećenja školskog dvorišta došlo još 2016.godine kada je obekat škole rekonstruisan, a da je još tada dato obećanje da će odmah posle rekonstrukcije objekta škole biti sređeno i školsko dvorište.

„Od tada do sada je prošlo sedam godina, a deca koja su tada krenula u prvi razred ove godine kreću u osmi razred. Na poslednjoj sednici Skupštine grada sam od člana Gradskog veća dobio obećanje da će uskoro početi rekonstrukcija, ali do dana današnjeg još uvek nisu otpočeli radovi“, dodao je on.

Jekić je upitao i da li će ovakvo ruinirano i nebezbedno školsko dvorište dočekati decu 1.septembra.

Foto: SSP

„Zbog čega nisu radovi otpočeli tokom raspusta, kada kreću i kada će biti završeni? Loše planiranje je sinonim za ovu vlast jer umesto da decu obradujemo i dočekamo u jednom lepšem i bezbednijem ambijentu, očigledno je da ćemo ih dočekati u oronulom školskom dvorištu koje sigurno nije za našu decu“, poručio je Jekić.

***

BONUS VIDEO – Prodavci nezadovoljni: Fiskalizacija će ubiti duh pijace

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar