Foto:Nemanja Jovanović

Vlast u opštinama u kojima je Srpska napredna stanka osvojila većinu glasova na izborima održanim 21. juna, biće formirana u drugoj polovini avgusta, najavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić je, u intervuju za nedeljno izdanje lista „Politika“, naglasio da će SNS dobro odmeriti svaku odluku i da će lokalne vlasti formirati tako da budu efikasne i uspešnije u odnosu na prethodni period.

Na pitanje da li će i s kim SNS napraviti koaliciju na Novom Beogradu, rekao je da bi trebalo sačekati konačne rezultate i odluku Upravnog suda, pa će onda zauzeti stav o tome.

„Nigde nismo izašli na izbore da bi s nekim kalkulisali, već da bismo pobedili sa apsolutnom većinom, kako bismo mogli nesmetano da sporovodimo naš program“, rekao je Glišić.

On smatra da bi novi premijer trebalo da nastavi dosadašnju politiku razvoja i napretka Srbije, a ko će to biti, naglasio je Glišić, saznaćemo u roku koji je propisao zakon.

Ove godine na izborima SNS osvojila je dva miliona glasova, čak 130.851 glas više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, a Glišić smatra da su rezultati pokazatelj da dobro vođena politika sa jasnim rezultatima na svakim izborima u odnosu na prethodne dobija sve veću podršku građana.

„Građani Srbije žele rad, rezultate, posvećenost, borbu za njihove interese i to su jasno prepoznali u predsedniku Alkesandru Vučiću i svima nama koji se trudimo da ga pratimo u onom što radi“, dodao je Glišić.

On je najavio da se, svuda gde je rezultat bio ispod republičkog proseka i svuda gde je lokalna lista kvarila procenat osvojenih glasova republičkoj, mogu očekivati promene.

„Pre svega mislim na Beočin, Ivanjicu, Arilje, pa i Kragujevac. To su samo neki od odbora koji će svakako doživeti kadrovkse promene“, rekao je Glišić u intervuju za „Politiku“.

On je napomenuo da je zadovoljan rezultatima u Trgovištu, gde je izlaznost bila velika, u Kruševcu gde je SNS osvojila 4.500 glasova više nego pre četiri godine, a da je slabiji rezultat zabeležen „gde god je bilo nesloge i unutrašnjih nesuglasica, gde su pojedinci gledali kako da se unutar stranke obračunaju s drugima, ne vodeći računa šta će konkretno da urade za građane“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare