Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je danas, povodom odluke Gradske izborne komisije u Šapcu da poništi izbore na svim mestima u tom gradu, da je u pitanju najveća krađa izborne volje građana ikada, da je ubeđen u ispravnost izbornog procesa i da će se SNS boriti za poštovanje zakona.

Glišić je naveo da su protekli izbori bili čistiji i pošteniji nego ikada, sa nikada većom izlaznošću i jasnijom voljom građana za promenama u Šapcu.

On je istakao i da je GIK u Šapcu u izbornoj noći konstatovala urednost materijala, kao i da je sav izborni materijal predat kako zakon nalaže, a da predstavnici liste Nebojše Zelenovića nisu imali nijednu primedbu na zapisnik.

„Nakon nekoliko dana pod pritiskom Zelenovića, Petrovića i Sovranija Čonjagića, članovi GIK-a koje su oni postavili, donose sramnu odluku da ponište izbore, jer im se ne sviđa boja voska kojom su pečaćene koverte. Vođen istom logikom, GIK u Šapcu mogao je da donese odluku kojom proglašavaju Nebojšu Zelenovića za sultana mačvanskog“, naveo je Glišić u pisanoj izjavi.

Glišić je poručio da ne odlučuje „Zelenovićeva i Petrovićeva komisija“ ko je pobedio na izborima, već to čine građani na biralištima.

„Naša poruka svima njima je da ćemo volju građana, više od 30.000 birača koji su podržali našu listu, braniti svim zakonskim sredstvima“, rekao je Glišić i dodao da je odluka GIK-a pokazatelj kako „vajne demokrate zamišljaju demokratiju“.

Prema njegovim rečima, lista oko SNS je apsolutno ubeđena u ispravnost čitavog izbornog procesa, za koji je, dodaje, u izbornom danu i sam Zelenović rekao da je zakonit, fer i pošten, a što su potvrdili i inostrani posmatrači.

Poručio je da će se njihova lista odlučno izboriti za poštovanje zakona, i da će sačuvati izbornu volju građana, te da neće odustati od borbe da Šabac ima poštenu i domaćinsku vlast koja „radi za narod, a ne svoj džep“.

„Ovo je najveća pljačka i krađa izborne volje građana ikada viđena u Srbiji. Nebojša Zelenović i Dušan Petrović su do sada krali novac gradana Šapca, a sada pokušavaju da im ukradu i glas, glas željan promena i normalnog života u Šapcu, koji je postao talac Petrovića i Zelenovića“, naveo je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare