Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; N1; Danas naslovna

Premijerka Srbije Ana Brnabić i marketinški stručnjak Nebojša Krstić krenuli su u svojevrsnu hajku protiv Dnevnog lista "Danas" nakon što je ovaj medij objavio tekst pod nazivom "Za potrebe sudskog postupka nije lako locirati šefa države". Povod za tekst u Danasu je objava lekara Radeta Panića takođe na Tviteru, da sudski poziv po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića nije uručen, jer je adresa netačna.

U tekstu Danasa se ne otkriva adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil.

„Danas objavio lične podatke (adresu) predsednika. Vi, kladim se, nećete se oglasiti da objasnite da je to kršenje Zakona, pa bih pitao da li je onda u redu da neko objavi adresu urednika Danasa?

Unapred zahvalan na odgovoru.“, bio je tvit Nebojše Krstića upućen advokatu Rodoljubu Šabiću.

Kako piše Danas usledio je odgovor bivšeg poverenika i advokata Rodoljuba Šabića da Zakon o zaštiti podataka o ličnosti nije povređen.

„Komunikacija sa g. Krstićem mi je nezanimljiva a i sumnjam da opklade koje gubi plaća ali ipak evo – uvek sam protiv objavljivanja ličnih adresa ali “obrada” nekog podatka odavno poznatog širokoj javnosti (bio tačan ili ne) nije povreda ZZPOL. Neka pita i PoverenikRS.“

PROČITAJTE JOŠ

Šabić je Krstića dakle, uputio i na aktuelnog poverenika za informacije od javnog značaja a to je Milan Marinović.

Premijerka Ana Brnabić otišla je korak dalje, pa je Danas nazvala „tajkunskim pamfletom“. Ona je pozvala institucije da reaguju, tvrdeći da je reč o kršenju Zakona o zaštiti podataka.

Već je poznato da je manir aktulene vlasti vređanje i targetiranje nezavisnih medija.

Nedavno se na portal Nova.rs obrušila naprednjačka lavina, nakon što je ministarka Zorana Mihajlović odgovorila na nekoliko pitanja naše novinarke.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je svojevremeno da je „jezivo i nemoralno“ što je članica Predsedništva te stranke ministarka Zorana Mihajlović govorila za medije koji, kako je rekao, najgore, lažima kriminalizuju porodicu Aleksandra Vučića i „tako tome daje legitimitet“.

Poslanik SNS vIše puta je ponovio da je „elementarni red“ kad neko dobije poziv medija da se konsultuje da stranačkom informativnom službom.

Upitan za gostovanje ministarke energetike i potpredsednice SNS Zorane Mihajlović na televiziji Nova S (misli se na izjavu objavljenu u novinama „Nova“), što su pojedini članovi te stranke kritikovali, Vučić je kazao da je „neko odlučio da bude popularan a da neko drugi misli da je to greška“.

„Ja ne dajem izjave za takve medije jer bih time pogazio sopstvenu porodicu i decu koja su bila meta njihovih brutalnih laži. Nije me Zorana pitala za to gostovanje, mi smo demokratska stranka u kojoj ljudi imaju pravo na različita vidjenja ali onda moraju da prihvate i da većina odlučuje o važnim stvarima i da poštuju odluke većine a ne samo svoje“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Među nama Ana Brnabić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram