Foto: Čitalac Nova.rs

Na biračkim mestima širom Beograda su veliki redovi građana, koji čekaju duže i od pola sata da bi glasali. Biračka mesta zvanično se zatvaraju u 20 sati, ali prema pravilniku svi oni koji se u tom trenutku nađu na ili ispred biračkog mesta imaju pravo da glasaju i nakon toga.

Danas se održavaju predsednički, parlamentarni i lokalni izbori, a prema informacijama jedne opozicione koalicije, u Beogradu je do 17h izašlo 43, 99 odsto birača, a u Srbiji nešto preko 47 odsto.

Foto: Čitalac Nova.rs

Neočekivano visoka izlaznost i veliki broj nepravilnosti uneli su pometnju u redove pojedinih stranaka, što je dovelo do opšteg kolapsa na brojnim biračkim mestima.

Nezapamćeni redovi koji su se stvorili ispred brojnih biračkih mesta probudili su sumnju kod pojedinih glasača da se radi o sabotaži i kalkulisanom usporavanju izbornog procesa.

„Izlaznost je prilično velika a glasanje se odvija usporeno i to se radi sa namerom. Članovi biračkih odbora pojedinih stranaka namerno odugovlače proces glasanja da bi ljudi odustali i otišli sa biračkih mesta kad vide gužvu“, rekao je jedan od mnogobrojnih nezadovoljnih glasača.

BONUS VIDEO Paralelni birački spiskovi u Zemunu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar