Đorđe Miketić i Goran Bogdan
Đorđe Miketić i Goran Bogdan Foto: Privatna arhiva

Narodni poslanik Đorđe Miketić u novom sazivu Narodne skupštine biće predstavnik stranke "Zajedno" u Narodnoj skupštini, ali je malo poznato da je već dve godine kum sa proslavljenim glumcem Goranom Bogdanom.

Miketić i Bogdan su se upoznali na „Sarajevo film festivalu“, a zajedno su radili na filmu i pisali scenario po romanu „Paradajz“.

„Paradajz“, koji je objavila „Geopoetika“ inače je prvi roman pisca i novog narodnog poslanika, a ljubav prema književnosti i pisanju kod njega su paralelno razvijali.

Njihova saradnja bila je vezana i za rad na jednoj domaćoj seriji, a dugogodišnje prijateljstvo uspešno su krunisali kumstvom pre dve godine.

Nakon uspešne karijere pisca, Miketić će u novom sazivu Skupštine predstavljati deo novo političke snage koja će ukrstiti koplja sa SNS. Nekoliko sedmica pre konstituisanja Skupštine, on je izjavio da je to konačno prilika da se čuju hrabri glasovi u najvažnijom instituciji zemlje.

„Vreme je da se dogodi ono što smo u kampanji i najavili: glas obespravljenih građana će sa ulice sada preći i u institucije. Srčanost sa blokada i protesta unećemo u institucionalnu sferu politike. To nam je falilo i upravo zato se toliko odugovlačilo sa konstituisanjem ovog parlamenta“, smatra on.

Bonus video: Đorđe Miketić i Miloš Parandilović o preletačima i novim strankama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar