Foto printscreen NOVAS

Profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber, izjavio je danas, gostujući u emisiji “Među nama” na televiziji Nova S, da dokument koji su potpisali Beograd i Priština u Vašingtonu nije istorijski i da je upitno da li je uopšte reč o sprazumu.

“Sadržaj sporazuma nije novost. Tu je većina stvari koje su Beograd i Priština godinama ranije dogovorili. Reč je o starim stvarima koje su samo upakovane u neku novu ambalažu. Bez konkretnih koraka, to je samo jedna deklaracija dve strane. Takvih deklaracija je bilo u prošlosti, ali je uvek nedostajala implementacija”, naveo je Biber.

PROČITAJTE JOŠ...

On kaže da se često dešava da države regiona potpišu međusobne deklaracije, ali da već na narednom koraku fali primena dogovorenog.

“Veći je interes vlada da to reklamiraju, umesto da sprovode ono što su potpisali. Nije dovoljno staviti potpis, potrebni su rezultati. Ako se Beograd i Priština sastanu, to nije velika vest. To je bila velika vest pre 30 godina. Ovo nije neki veliki uspeh, već dostignuće od ranije”, istakao je Biber.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar