Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u maju mesecu u dva navrata dodelilo posao firmama “Eurosalon fabrika” i “Prointer web”, koje se vezuju za Slavišu Kokezu, člana SNS i bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ugovori o nabavci nameštaja sa tim firmama sklopljeni su svega tri meseca od privođenja Kokeze, koji je, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odbio da na poligrafu odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremi njegovog ubistva.

Ugovore koji je MUP potpisao sa grupom ponuđača “Eurosalon fabrika” – “Prointer web” vredni su ukupno 2,7 milliona dinara sa PDV-om. Prvi, koji je sklopljen 11. maja, vredan je 2.255.530 dinara, a samo tri dana kasnije sa istim firmama Vulinovo ministarstvo ugovorilo je još jedan posao, takođe nabavke nameštaja, vredan 448.531 dinar.

I “Eurosalon fabrika” i “Prointer web” su kompanije čiji je krajnji vlasnik zvanično u Agenciji za privredne registre izvesna Ivana Rajić. Ipak, obe firme dugo su se vezivale za Slavišu Kokezu, a očigledno je da ta veza postoji i danas, budući da se nalaze na istoj adresi na kojoj je registrovano i preduzeće “Senior tim”, čiji je Kokeza i sada zvaničan vlasnik.

Prema pisanju Istinomera, bivši predsednik FSS bio je prema podacima iz Agencije za privredne registre i formalno vlasnik “Eurosalona”.

Ugovori koje je MUP sa tim kompanijama sklopio u najmanju ruku su čudni, jer se radi o firmama iza kojih je stajao, a verovatno i danas stoji, Slaviša Kokeza, koji je u februaru priveden u policiju na informativni razgovor, a koji se dovodio u vezu i sa navodnim pripremama za ubistvo Vučića.

Vulin: Imam ozbiljne sumnje u istinitost Kokezinih odgovora

O čemu je u policiji davao izjavu za medije je govorio upravo ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. On je rekao da se sa njim razgovaralo o brojnim temama, a jedna od njih je obezbeđivanje lokala u Beogradu od strane Velimira Belivuka.

Aleksandar Vulin
Foto: N1

„Mogu da kažem da policija ima značajne sumnje kada je u pitanju istinitost odgovora Kokeze“, izjavio je on i dodao da je Kokeza odbio poligraf, čak i uz mogućnost da bira na koje pitanje želi da odgovori, a na koje ne.

Vučić: Nije hteo da odgovori na poligrafu o pripremama za moju likvidaciju

Na koja pitanja je bivši predsednik FSS trebalo da odgovora javnosti je obelodanio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sa Kokezom bio u veoma bliskim odnosima. On je rekao da ne razume zašto čovek u kojeg je imao poverenja odbio poligraf.

Vučić je naveo da Kokeza nije morao da odgovara na deset pitanja, već jedno pitanje, i to ključno – “da li je učestvovao u pripremi njegove likvidacije“.

ALEKSANDAR VUCIC
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

„Ja u to ne mogu da verujem i nikada u to neću poverovati. Čudno mi je to sa poligrafom. Ja sam išao zbog gluposti na poligraf da pokažem narodu da ne lažem. Čim neko ne ide na poligraf to je meni čudno“, ukazao je on.

Na mesto predsednika FSS Slaviša Kokeza je podneo ostavku tri nedelje nakon privođenja i saslušanja u policiji. Od tada mu se gubi svaki trag.

Uprkos navodima Vučića i razočarenju u dojučerašnjeg bliskog saradnika nema informacije da je Kokeza isključen iz Srpske napredne stranke, niti da se vodi istraga protiv njega.

Prema pisanju Istinomera, bio je član Srpske radikalne stranke, a po osnivanju SNS 2008. godine postaje i funkcioner te partije. Bio je član Glavnog odbora i potpredsednik beogradskog odbora SNS.

Šira javnost za njega je prvi put čula u julu 2008. godine kada se pojavio na konferenciji za medije SRS, sedeći pored tadašnjeg zamenika predsednika radikala Tomislava Nikolića i generalnog sekretara Aleksandra Vučića. Kokeza je, kako je tada rečeno, povređen na mitingu koji su radikali organizovali na Trgu Republike protestujući zbog hapšenje Radovana Karadžića.

U decembru 2012. godine je na redovnoj Skupštini FK Crvena zvezda izabran za potpredsednika Upravnog odbora kluba, da bi u avgustu 2015. podneo ostavku na tu funkciju. U maju 2016. Izabran je za predsednika FSS.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare