Kokezinoj mreži još 200 miliona iz budžeta

Podeli:
ssp kokeza

Dok traje Vučićeva predstava o raskrinkavanju Belivuk klana, kako bi zataškao svoju spregu sa ovim kriminalcima, dok traje predstava i o raskrinkavanju Kokezine "carinske mafije" i povezanosti istog Kokeze sa Belivuk klanom, Kokezina mreža je debelo nagrađena milionskim iznosima novca građana naravno, poručuju iz Stranke slobode i pravde.

Kako navode iz Stranke slobode i pravde, pre dva dana je Grad Beograd dodelio firmi Prointer sistem više od 50 miliona dinara Beograđana za konsultantske usluge, a Milorad Grčić je preko EPS-a, uvek široke ruke kada deli novac građana, dodelio čak 143 miliona dinara pre samo dva i po meseca za održavanje baze poslovnih partnera.

kokeza ssp eps
Foto: Privatna arhiva

„Osnovane sumnje da iza kompanije Prointer stoji Slaviša Kokeza, a iza njega zapravo Andrej Vučić za izvlačenje para, povezuju se naglim procvatom ove firme od dolaska SNS na vlast, kada je i registrovana. Njen donedavno formalni vlasnik bio Slobodan Kvrgić, a poslovna veza između Kvrgica i Kokeze dokazana je više puta“, poručuju iz SSP.

Pročitajte još:

Navode i da je Kvrgić do pre 10 dana bio direktor u Kokezinoj firmi Senior team, koju je brže bolje napustio 9. marta 2021. Tog dana je Agenciji za privredne registre podnet zahtev za brisanje sa funkcije direktora, verovatno u nameri da prikriju i taj trag nakon privođenja Kokeze 28. februara. Međutim, pre toga je, shodno ovim dokumentima, najpre obezbeđena „nagrada“ iz EPS-a uoči i iz Grada Beograda posle predstave sa Kokezom, a onda je usledila izmena upravljačkih organa u APR-u.

„Kokezu i Kvrgića inače povezuje i neobična prodaja fabrike nameštaja Eurosalon, kada Kokeza prvo kupuje od Kvrgića Eurosalon 2014. po ceni od 191.000 evra, da bi dve godine kasnije Kokeza prodao Eurosalon nazad Kvrgiću – ali za pet puta veću cenu od 915.000 evra. Prointer je upao u oči javnosti zbog više stotina tenera koje dobija od državnih organa i preduzeća, a samo 2016. dobija poslove na najmanje 150 tendera za državu. Kvrgić je bio vlasnik Prointera do početka 2020, kada firma menja naziv u Proret. Vlasnik ove „nove“ firme, ali pod istim matičnim brojem, postaje Ljubiša Stanić, koji je bio direktor Eurosalon fabrike i firme Alti, u koji je Kokezin Kvrgić takođe ušao u vlasništvo preko kompanije Prointer“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar