Sem Fabrici Foto: TANJUG / DRAGAN KUJNDZIC

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenio je danas u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom da će rezultati u istragama, optužnicama i konačnim presudama za slučajeve teškog i organizovanog kriminala, uključujući zaplenu i oduzimanje imovine stečene kriminalom biti ključni za procenu napretka Srbije u evrointegracijama.

„To će biti ključno za procenu napretka Srbije u procesu pristupanja EU. Borba protiv teškog i organizovanog kriminala, suzbijanje visoke korupcije i borba protiv terorizma treba da budu prioritetni, jer Unija treba da bude sigurna da će Srbija ostati čvrsto posvećena agendi vladavine prava“, rekao je Fabrici, navodi se u saopštenju MUP.

On je pohvalio posvećenost i human pristup Srbije prema izbeglicama i migrantima i istakao da je od početka migrantske krize EU pomogla Srbiji sa 150 miliona evra kroz različite dostupne instrumente, za rešavanje najnužnijih potreba koje je utvrdila Vlada Srbije.

Ukazao je i na podršku EU od 28 miliona evra u oblasti upravljanja granicama, koja doprinosi bezbednosti gradjana Srbije suzbijanjem krijumčarenja narkotika, oružja i nebezbedne hrane.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija spremna da adekvatno reaguje i na sva pomeranja migracionih tokova, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Republika Srbija ostaje pouzdan i kredibilan partner svima na migracionoj ruti, vodeći računa o bezbednosti svojih građana, ali garantujući ljudska prava svih migranata koji se nađu na našoj teritoriji“, naglasio je ministar Vulin.

Borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i uličnog kriminala koji u najvećoj meri pogadja gradjane, istakao je Vulin, biće još intenzivnija u narednom periodu, a posebna pažnja biće posvećena finansijskim istragama, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar