Oliver Varhelji Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji posetiće sutra Kosovo, gde će razgovarati sa predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva, saopštio je njegov kabinet.

Varheji će se u Prištini sastati sa predsednicom i premijerom Kosova, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, liderima opozicionih stranaka i predstavnicima civilnog sektora, prenosi RTK.

Ti sastanci će, kako se navodi, biti prilika da se razmotre odnosi Evropske unije i Kosova i da se razgovara o nedavnim dešavanjima i o ključnim reformama, uključujući oblast pravosuđa, energetsku tranziciju i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Varheji će sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova Dželjaljom Svečljom pokrenuti Program unutrašnjih poslova Evropske unije i Kosova, u cilju daljeg usklađivanja Kosova sa standardima EU, u sprovođenju zakona i borbi protiv organizovanog kriminala.

Trogodišnji Program unutrašnjih poslova EU i Kosova finansira Unija, uz podršku Francuske, Italije i Belgije. Od tog projekta, čija je vrednsot 6,5 miliona evra, očekuje se da doprinese jačanju kapaciteta kosovskih institucija u borbi protiv organizovanog kriminala i jačanju međunarodne saradnje.

BONUS VIDEO: Vučić: Ili će se prihvatiti dogovoreno ili je kraj svega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar