Foto: Facebook/IndeksOnline

U prethodna dva dana na Kosovu uhapšena su dvojica pripadnika OVK-a. I dok je juče, nakon potvrđivanja optužnice, priveden bivši komandant te organizacije u operativnoj zoni Lab Saljih Mustafa, danas su pripadnici Euleksa upali u prostorije veterana OVK i uhapsili njihovog predsednika Hisnija Gucatija.

Advokat iz Severne Mitrovice Nebojša Vlajić navodi da misli da ta dva hapšenja nisu povezana, te da je za Mustafu jasno da je priveden nakon potvrđivanja optužnice.

„Ovo danas mislim da je imalo veze sa preteranim reakcijama veterana OVK sa navodnim dosijeima koji su izašli iz Specijalnog suda. Pravili su od toga cirkus, delili ih medijama, smišljali imena ‘Munja 1’, ‘Munja 2’. To je krivično delo, a oni su mislili da sa tim sudom u Hagu mogu da se igraju“, kaže Vlajić za Nova.rs.

On ističe da je neko morao da bude uhapšen.

Nebojša Vlajić Foto: N1

Ako su dobili te navodne dosijee, bili su u obavezi da ih vrate Specijalnom sudu“, navodi on.

Zvanične informacije zašto je konkretno uhapšen Gucati i dalje nema. Podsećamo, kako su saopštili veterani OVK, njima su navodno u tri navrata dostavljeni dokumenti Specijalnog suda. I dok su prethodno to bili dosijei koji su sadržali i imena svedoka i njihovi iskazi, treći put veteranima su navodno stigli dokumenti koji se odnose na podizanje optužnice, između ostalog i protiv Tačija.

Branislav Tapušković Foto: N1

Advokat Branislav Tapušković kaže da je suština šta piše u optužnicama Specijalnog tužilaštva u Hagu, a da je sve drugo u domenu spekulacija.

„Govorilo se o optužnici koja se odnosi na zločine o nelojalnim Albancima. To je u redu, ali voleo bih da vidim šta je sa proterivanjima Srba posle i pre bombardovanja, Da vidimo šta će btii sa zločinom u Žutoj kući. Ne znam zašto još nismo videli sadržaj tih optužnica, protiv koga se one podnose i za šta. Zašto posle hapšenja Mustafe još nismo videli optužnoicu protiv njega“, upitao je Tapušković u izjavi za Nova.rs.

Podsećamo danas su pripadnici Euleksa noružani dugim cevima, njih oko 50, ušli su u prostorije veterana OVK u Prištini. Kako je preneo portal Kosovo onlajn, Hisni Gucati uhapšen je posle kraće rasprave i ubeđivanja.

Juče je po nalogu Specijalizovanog tužilaštva uhapšen Saliha Mustafu, posle potvrđene optužnice. Njeni detalji i dalje nisu poznati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar