Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Pokret Dveri je danas ocenio da doskorašnji predsednik Кosova Hašim Tači, odnedavno optuženik za ratne zločine, ne može biti pregovarač "bilo kad i za bilo šta", a da su predstavnici vlasti u Srbiji uprkos tome pristajali da im bude sagovornik u pregovorima.

„S jednim takvim zločincem, (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić je pregovarao o razmeni teritorija, o formiranju tzv. Zajednice srpskih opština, ali i o oblasti energetike. Dakle, ne samo da je pregovorima o ovim temama kršio Ustav Srbije, već je Vučić kao sebi ravnog sagovornika priznao jednog od vodećih ljudi terorističke OVК i time ponizio i državu čiji je predsednik, a posebno sve žrtve i njihove porodice koje su stradale od ruke Hašima Tačija“, piše u saopštenju Dveri.

Pročitajte još...

Dveri dodaju da su na to ukazivali ranije, i da Tači ne bi trebalo da bude legitiman pregovarač ni u slučaju da mu se suđenje završi oslobađajućom presudom.

Taj pokret smatra da pregovore o Кosovu treba vratiti u Savet bezbednosti UN, uz poštovanje Rezolucije 1244 tog tela.

Tači je, zajedno s drugima iz vrha bivše OVК – Кadrijem Veseljijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Кrasnićijem, optužen za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar