Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Potpredsednica Sprskog pokreta Dveri Radmila Vasić optužila je danas Ministarstvo spoljnih poslova i ministra Nikolu Selakovića jer gotovo ništa nije preduzeto u vezi sa zaštitom prava i sloboda najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i zatražila njegovu smenu ili ostavku.

Đoković je, ističe u saopŠtenju Vasić, već drugi put u poslednjih sedam dana žrtva političkih igara u Australiji pred tamošnje izbore na proleće.

Prema njenim rečima, država i njena administracija nisu uradile ništa kada je australijski ministar za imigraciju Aleks Houk, vođen populističkim merama uz obrazloženje o „zaštiti javnog interesa i javnog zdravlja“, Đokoviću ukinuo vizu iako se time pred očima svetske javnosti krša sva moguća ljudska prava i slobode srpskog državljanina.

Ona je ocenila da je izostanak bilo kakve oštrije reakcije, pre svega ministra Selakovića, jasan pokazatelj snishodljivosti aktuelnog režima prema državama koje maltretiraju državljane Srbije.

Vasić je istakla da se na osnovu toga postavlja pitanje – kako bi država Srbija reagovala da je u sličnoj situaciji neki običan građanin Srbije, a ne njen najbolji sportista.

BONUS VIDEO: Dr Gojković: Đokovićev dokument o testiranju je validan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare