Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković se ponovo našao u situaciji da mora sudskim putem da se bori za ostanak u Australiji, a poznati su i naredni koraci koje će prvi reket sveta preduzeti.

Novak će, čim to bude praktično, dostaviti prvobitnu prijavu za ulazak u Australiju, kao i izjavu koja prilaže razloge Aleksa Hoka, te podneske za odluku.

PROČITAJTE JOŠ...

Za to vreme, ministar ne bi trebalo da preduzme nijedan korak za uklanjanje Đokovića iz „zemlje kengura“

Njega potom u subotu ujutro u 8 časova po australijskom vremenu (22 časa po vremenu u Srbiji) očekuje novo saslušanje sa službenicima za imigraciju, posle čega će otići u pritvor na tajnoj lokaciji (opcije bile advokatska kancelarija, kao i hotel u kom je Đoković već bio pritvoren), gde će ga nadzirati službenici graničnih snaga u periodu od 10 do 14 časova po vremenu u Australiji (u Srbiji je to od ponoći do 4 časa izjutra).

Slučaj će potom biti prebačen na Federalni sud, gde će saslušanje biti održano u nedelju u 10 časova ujutru po vremenu u Australiji, što je ponoć u Srbiji između subote i nedelje.

Nakon toga bi trebalo da bude i definitivno poznato da li će Novak ostati u Australiji, ili neće učestvovati na prvom grend slemu u sezoni.

Raspored samog turnira biće paklen jer Novak mora na teren već u ponedeljak, ako pobedi na sudu.

Praktično će iz pritvora otići na teren bez treninga, protivnik u 1. kolu mu je Miomir Kecmanović.

BONUS VIDEO Đokoviću drugi put odbijena viza – Šta Beograđani misle o tome

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare