Porodicna setnja Dveri
Porodična šetnja Foto:FoNet/Božana Pavlica

Pokret Dveri ocenio je danas da je stav Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) prema Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije "logičan", jer, kako su ocenili, LSV mora da "iskaže lojalnost Srpskoj naprednoj stranci (SNS) sa kojom su u vlasti".

„Oni su u vlasti sa Srpskom naprednom strankom i svoju lojalnost vladajućoj partiji moraju da iskažu po svim pitanjima, bez obzira što se oni kose sa zdravim razumom i većinskim stavom gradjana Srbije bez obzira na verske i nacionalne razlike“, rekao je potpredsednik Dveri Ivan Kosić.

On je ocenio da birači u Vojvodini prepoznaju politiku LSV kao „izuzetno destruktivnu i retrogradnu“ i da je zbog toga ta stranka ostala bez podrške javnosti.

„SNS i svi njeni sateliti poput LSV, kao i narodni poslanici koji su glasali za usvajanje protivustavnih Zakona o rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije, treba da budu svesni da su digli ruke za uništavanje budućnosti svoje dece, i da će ovi zakoni ekspresno biti ukinuti kada dodje do smene vlasti“, rekao je Kostić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) juče je ocenila da su prethodni istupi lidera Dveri Boška Obradovića protiv usvajanja tih zakona „jasno pokazuju da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare