Foto: Nova.rs, MUP Srbije, Privatna arhiva

Firma “Panoptik”, čiji je suvlasnik sin Petra Panića Pane, zvanični je partner Telekoma Srbije. Sudeći po podacima ove Panićeve firme, saradnja sa Telekomom odvija se u oblasti inženjeringa optičke internet infrastrukture i prodaje.

Prema podacima Agencije za privredne registre, preduzeće “Panoptik” osnovnao je pre četiri godine, njen suvlasnik je Miloš Panić. Kako je objavila Socijaldemokratska stranka, reč je o drugom sinu Petra Panića Pane, koji je, kako se navodi, kum Aleksandra Vučića.

Zvanično, delatnost tog preduzeća je postavljanje električnih instalacija. Ipak, sudeći po podacima sa Fejsbuk stranice Panoptika, reč je o firmi koja je zvanični partner Telekoma Srbije. Na ovoj društvenoj mreži navodi se da se partnerstvo odnosi na poslove inženjeringa optičke internet infrastrukture.

I u oglasima za posao u “Panoptiku” ističe se da je reč o firmi koja je zvanični partner Telekoma, a u finansijskom izveštaju za 2021. navodi se da ima prosečno osam zaposlenih.

Pročitajte još...

To, međutim, nije jedina firma u kojoj članovi porodice Panić imaju vlasništvo.

Druga se u centru pažnje javnosti našla nakon što je objavljen snimak nasilničke vožnje Uroša Panića, drugog Panićevog sina, u „lamborginiju“. Nakon što je snimak počeo da se deli po društvenim mrežama, policija je saopštila da je oduzela to skupoceno vozilo, i poručila da “za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mesta na ulicama”.

Foto: printscreen Instagram/mupsrbije

“Ministarstvo unutrašnjih poslova zakonito, odlučno i dosledno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja bezbednosti građana“, pisalo je na zvaničnom Instagram nalogu MUP-a.

Ispostavilo se međutim da to vozilo nije bilo u njegovom vlasništvu Uroša Panića, već jedne rentakar agencije.

A ta agencija mogla bi da bude “Rentakar semlin” – ogranak preduzeća “Petar Pan semlin”, koja je u stopostotnom vlasništvu Petra Panića Pane, koji je otac Uroša Panića. To pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

To preduzeće ima četiri ogranka, a bave se različitim delatnostima – iznajmljivanjem i lizingom automobila, ugostiteljstvom, trgovinom na malo metalnom robom, bojama i staklom, kao i proizvodnjom predmeta od plastike.

Za razliku od “Panoptika”, koji je po finansijskom izveštaju iz 2021. prijavio da je ostvario neto dobit od 414.000 dinara, druga firma “Petar Pan semlin” je u istoj godini imao neto zaradu od čak 59,3 miliona dinara. Prema podacima sa APR, reč je o malom preduzeću koje ima šest zaposlenih.

Socijaldemokratska stranka, čiji je predsednik Boris Tadić, saopštila je da bi nadležne institucije morale da istraže poreklo imovine Petra Panića. Neobično je što je firma sa tako malo zaposlenih ostvarila tako visoku dobit.

Boris Tadić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“Javnost bi morala da zna da li Vučićevi kumovi u vlasništvu imaju automobile u vrednosti od više stotina hiljada evra od novca koji se izvlači iz državnih preduzeća, odnosno od novca građana. Smatramo da bi MUP morao hitno da se oglasi povodom svih nejasnoća u vezi sa ovim slučajem, jer građani moraju da znaju da li u Srbiji danas još uvek postoji policija u službi građana ili je to sada privatna institucija u službi režimske oligarhije”, naveo je SDS.

BONUS VIDEO Šta će biti sa zaplenjenim lambordžinijem Vučićevog kuma?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar