Dušan Petričić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Karikaturista Dušan Petričić izjavio je u emisji "Utisak nedelje" kako on duboko veruje da je Srbija krenula ka promenama i da će one morati da se dese, ali da do promene vlasti neće doći na izborima jer su u nedemokratskoj, diktatorskoj sredini, promena vlasti na izborima nije moguća.

Govoreći o zbirki Petričićevih karikatura iz proteklih pet godina pod nazivom “10, 9, 8, 7”, Olja Bećković ga je na početku „Utiska nedelje“ upitala da li to predstavlja odbrojavanje, kao i da li je optimista po pitanju da će se u Srbiji nešto promeniti što će je odvesti u pravcu demokratskog društva Petričić odgovara:

“Jeste odbrojavanje. Optimista sam u meri i u kojoj je sedam daleko od nule. Ja duboko verujem da ćemo stići do nule”, rekao je Petirčić i dodao da nije siguran šta će se desiti kada stignemo do nule:

“Da li će se desiti eksplozija ali idemo ka toj nuli i bez nje neće biti promene, ne može se promena desiti na četiri”.

Petričić je rekao da je način na koji se opozicija provlači kroz blato strašan ali ono što joj on zamera je nesposobnost da se ujedini.

“Ja opoziciji zameram nesposobonost ujedninjenog delovanja i to traje godinama”, kaže Petričić.

Komentarišući izjavu predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca da je opozicija postigla načelan odgovor i da će konačan odgovor biti poznat već sledeće nedlje, kaže kako to za njega trenutno nije previše zanimljivo.

“U nedemokratskoj sredini, u diktatorskoj sredini, ne postoji višepartijski sistem, ovo je imitacija višepartijskog sistema. I sa te strane moj stav je: Kakvi izbori? Kakve gluposti? Što se pravimo blesavi svi?”, rekao je Petričić.

Naveo je da ni u socijalizmu nije bilo višepartijskog sistema i da socijalizam ni u svetu ni kod nas nije pao na izborima.

“Tako sam duboko ubeđen da ova vlast neće pasti na izborima. Žao mi je što to tako govorim ali ova vlast zaista neće pasti na izborima”, kaže karikaturista.

Smatra da boljom opcijom od izbora smatra bojkot u koji bi svi išli.

 

***

BONUS VIDEO: U novinama „Nova“ sutra pročitajte:

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare