Foto: Arhiva/Ivan Dinić/Nova S

Narodni poslanik Vladimir Đukanović ponovo je napao epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona.

„Sramna je ucena gospodina Kona. Zamislite da vama gospodine Kon dođu privrednici koje ste uništili vašim suludim merama pa da vam malo izraze protest? Raspustiti Krizni štab i dopustiti privredi da radi“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Đukanović je napao Kona nakon izjave ovog epidemiologa da će medicinski deo Kriznog štaba protestovati ako bude daljeg popuštanja mera.

Inače, ovaj poslanik SNS već je jednom dobio po ušima od svog partijskog šefa Aleksandra Vučića kada je tokom gostovanja u emisiji Hit tvit kritikovao dr Kona i Krizni štab.

Đukanović je u emisiji naveo nekoliko izjava dr Kona u medijima. Najpre, da je Kon 26. januara ocenio da je rizik od koronavirusa mali, a onda i da je mesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od kovid-19, a 14. marta da će će podneti ostavku, ako dođe do prekida školske nastave.

Vučić je tada, posle Đukanovićevih napada na lekare iz Kriznog štaba napisao na Tviteru:“Izvinjavam se dr Konu i Kriznom štabu zbog napada koji dolaze iz stranke koju ja vodim. Izvinjavam im se jer to ničim nisu zaslužili. Nažalost, u Srbiji se najmanje ceni odgovornost, a da pobedimo pobedimo politikanstvo i neozbiljnost, biće nam potrebno još mnogo vremena“.

Posle ovoga i Đukanović je promenio ploču i počeo da priča o Komu kao o “vrhunskom stručnjaku i verovatno najboljem epidemiologu u Srbiji”.

“Kon je najbolji epidemiolog kog imamo. Ja sam izneo kritiku na rad Kriznog štaba u smislu nekih konfuznih izjava, a ne moramo u životu sve da se slažemo… Razumem gospodina Vučića što je izneo kritiku na ono što sam ja izneo. SNS je stranka u kojoj vlada pluralizam mišljenja”, kazao je Đukanović.

S obzirom na to da naprednjaci deluju kao teledirigovani projektili, te da je Đukanović ponovo počeo da napada Predraga Kona dalo bi se zaključiti i da je neko podstakao narodnog poslanika na ovakav stav. Motiv za takvo nešto mogao bi se naći u pretnji dr Kona da se medicinski deo Kriznog štaba neće složiti sa eventualnim popuštanjem epidemioloških mera za novogodišnje praznike. Đukin napad, u tom slučaju, služi da doktora vrati „u brazdu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare