Demokratska stranka (DS) pozvala je danas odbornike gradske Skupštine Beograda da podnesu ostavke i tako "spasu svoje duše", jer su četiri godine koliko vladaju gradom "najštetnije u njegovoj istoriji", i na pisarnici im ostavila odštampane ostavke da ih potpišu.

„Ostavke ne bi imale mnogo uticaja ako ih podnesu osim da spasu svoje duše. To je ‘SOS ostavka’ da u ovom poslednjem trenutku, pred kraj njihove vladavine, pokažu da su shvatili kakvu su štetu naneli gradu i da njihovim potpisivanjem preuzimaju odgovornost“, rekao je predsednik gradskog odbora DS Branimir Kuzmanović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Skupštine grada.

Kuzmanović je predao napisane ostavke za predsednika gradske skupštine Nikole Nikodijevića, gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i druge odbornike, ali nije za zamenika gradonačelnika Gorana Vesića „jer on sigurno neće podneti ostavku, iako je najodgovorniji za loše stanje u Beogradu, pošto odavno nema dušu“.

Na pitanje da li očekuje neke reakcije na ovu inicijativu, sprovedenu u okviru kampanje „Budi bedem“, on je rekao da će možda neki odgornik to i učiniti.

„Njima mandat ističe za tri meseca, sada će poslednja sednica, kad se usvaja budžet grada. Možda neko od njih može da oseti odgovornost“, rekao je Kuzmanović.

On je naveo da su tokom prethodnih mesec predali u gradskim sekreterijatima tekstove ostavki za njihove čelnike ali da reakcije nije bilo.

„Predali smo ih u gradskim sekreterijatima – zbog plana metroa koji vodi od nigde do nigde, umesto da poveže najgušće naseljene delove, zagađenja vazduha, divlje gradje u centru Beograd, devastacije stočnog fonda“, rekao je, između ostalog, Kuzmanović.

Bonus video: Ekološki protest u Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar