Foto:N1

Demokratska stranka (DS) ocenila je da je današnjim saopštenjem vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić pokušao dodatno da "zamuti vodu" u već uzavreloj atmosferi u tom javnom preduzeću, i upozorila ga da ne huška rudare na građane, saopštila je ta partija.

„Umesto da javnosti ponudi odgovore na pitanja koja se već duže vreme postavljaju i ukazuju na njegov neprofesionalan i nestručan rad, ovaj jurišnik Srpske napredne stranke (SNS) pokušava da u najboljem staljinističkom maniru krivicu prebaci na strane plaćenike i domaće izdajnike„, ukazala je DS.

Ta partija traži od Grčića da ne seje strah među rudarima i da ne pokušava da odgovornost za tešku situaciju u EPS prebaci na nekog drugog, „jer je upravo on taj koji je radnicima pretio otkazom ako se ne potpišu na listu sigurnih glasova za SNS“.

„Niko od inženjera elektrotehnike, rudarskih inženjera, stručne i akademske javnosti se ne zalaže za zatvaranje rudnika i gašenja termoelektrana preko noći“, navela je DS i ukazala da će taj proces trajati decenijama i treba da bude dobro isplaniran i dobro vođen, a da Grčić „niti je inženjer po struci, niti u tom smislu ima profesionalnog i stručnog kredibiliteta“.

BONUS VIDEO: Protest rudara u Kolubari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare