Foto:N1

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da nakon smene Milorada Grčića, na čelo Elektroprivrede Srbije (EPS) treba da dođe stručan čovek sa obrazovanjem iz oblasti elektrotehnike, a ne funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić, koji se pominje u javnosti.

„Kao spasonosno rešenje nudi se perjanica SPS Aleksandar Antić, doskorašnji ministar energetike. Upozoravamo da je krajnje vreme da se izborom direktora pokaže da se EPS vraća u mirnije vode i pod brigu i pažnju struke. Teška kriza nastala nestručnim vođenjem ovog giganta ne može biti prevaziđena zamenog jednog političkog komesara političkim komesarom iz ‘bratske’ opcije. Vreme je da ‘partija i bratija’ ustupe mesto diplomiranom inženjeru elektrotehnike sa višegodišnjim iskustvom u radu EPS“, navela je DS u saopštenju.

DS podseća da je Antić završio srednju poljoprivrednu školu i da je nakon toga „formalno obrazovanje upotpunio diplomom Megatrend fakulteta u vlasništvu svog partijskog kolege“.

„Resorni odbor DS za rudarstvo i energetiku postavlja pitanje za koga školuju kadrove Elektrotehnički fakulteti u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Odgovor ne bi trebalo da bude da to radimo za strane kompanije koje posluju na teritoriji Srbije ili negde u Evropi i svetu, već da ih školujemo da profesionalno i odgovorno vode i unapredjuju naš elektroenergetski sektor“, navela je ta stranka.

Bonus video: Vučić u Novoj Varoši predlaže Grčiću da od Nove godine radi nešto drugo

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare