Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu ocenio je danas da će teret krize zbog pandemije, ali i pogrešne ekonomske politike, snositi isključivo građani, budući da je u tom povećana stopa poreza, a najavljuju se i više cene nekih komunalnih usluga.

Tu još jednom vidimo svu neinventivnost gradske uprave i njenu nesposobnost da uveća prihode grada, bez da zavuče ruke u džepove gradjana“, navodi DS u saopštenju.

Iz te stranke su ukazali da se za sve veće investicije u gradu čeka novac sa republičkog nivoa, a novac od građana se uzima za završetak lokalnih investicija koje „uveliko kasne“, ali i za povećanje zarada zaposlenih u gradskoj upravi, funkcionera, kao i odbornika Skupštine grada.

Gradski odbor DS je ocenio da u predloženom budžetu za 2021. godinu vlast „nije prepoznala tešku situaciju u kojoj se nalaze Kragujevčani koji su ostali bez posla“ ili koji su do pandemije radili „na crno“, sezonski ili su zaposleni u uslužnim delatnostima ili turizmu.

Istaknuto je da izostaje socijalni program namenjen ranjivim grupama, koji bi ublažio posledice pandemije i ekonomsku krizu s kojojm se suočava Kragujevac.

„Aktuelna vlast ne razmišlja ni da promeni odluku o jednokratnoj pomoći kako bi bar i oni koji su ostali bez prihoda, a ne ispunjavaju uslove za socijalnu pomoć, priuštili najosnovnije namirnice ili na primer platili struju“, navedeno je u saopštenju DS u Kragujevcu.

Demokrate su navele da će se pred odbornicima sutra naći Nacrt budžeta za 2021. godinu koji je, kako su ocenili, za vlast a ne za gradjane.

Gradski budžet je planiran u iznosu 9,2 milijarde dinara, veći je za milijardu od ovogodišnjeg rebalansa, ali i manji od početnog budžeta za 2020. godinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar