Foto:Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku da od 1. januara 2021. poskupi PCR test na koronavirus koji se radi na zahtev građana sa 6.000 na 9.000 dinara.

Kako se navodi u odluci Vlade, „cena testiranja na lični zahtev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok je za državljane Republike Srbije cena do kraja godine nepromenjena i ona iznosi 6.000 dinara. Od 1. januara 2021. godine, cena testiranja na lični zahtev za domaće državljane iznosiće 9.000 dinara“.

Vlada Srbije usvojila je takođe i mere kojima se propisuje da će ulazak u zemlju biti dozvoljen samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Državljani Srbije koji ne poseduju negativan PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana. Oni se mogu testirati u Srbiji i ukoliko njihov PCR test bude negativan, više neće biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Inače, ovom odukom Vlade povećana je cena PCR testiranja za strance. Trenutno je, kako se navodi na sajtu Instituta Torlak, cena testa za strane državljane u Srbiji 14.100 dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare