Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu zaključilo je da je odluka o odbacivanju krivične prijave protiv Zorana Drobnjaka, v.d direktora "Puteva Srbije", za krivično delo primanje i davanje mita u vezi sa glasanjem bila nepravilna. To je utvrđeno na osnovu pritužbe organizacije CRTA na rad zamenika višeg javnog tužioca, navela je CRTA.

„U vezi krivične prijave koju ste podneli 16. juna 2020. protiv Zorana Drobnjaka, zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanja mita u vezi s glasanjem i obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije od 8. septembra, o donetom Rešenju o odbacivanju krivične prijave, obaveštavamo vas da smo u postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti ovu javnotužilačku odluku ocenili kao nepravilnu“, navelo je Apelaciono tužilaštvo u obaveštenju organizaciji CRTA.

Kako je navela ta organizacija, sada je Više javno tužilaštvo u obavezi da preispita odluku o odbacivanju prijave,

U obrazloženju prijave koju je CRTA podnela protiv Zorana Drobnjaka navodi se da je 11. juna 2020. godine on posetio selo Kukulovce kod Leskovca i obećao meštanima da će im ulice biti asfaltirane u roku od 10 dana, a to je kao nagradu, odnosno korist obećao meštanima Kukulovca da bi izašli na predstojeće izbore.

„Ova poseta, kao i obećanja meštanima sela Kukulovce, usledili su samo nekoliko dana nakon što su Regionalna informativna agencija JUGpress i agencija FoNet objavili prilog o selu Kukulovcu, u kome su meštani odlučili da bojkotuju predstojeće izbore zbog neispunjenih obećanja iz izborne kampanje za predsedničke izbore održane 2017. godine. Na snimku sa tog događaja čuje se kako Zoran Drobnjak govori meštanima Kukulovca da je došao da vidi šta ih muči i zaključuje da ih „muči ovaj put“. Mediji su preneli da je, posle razgovora sa meštanima, Zoran Drobnjak obećao da će im ulice biti asfaltirane, kao i da će mašine za asfaltiranje doći već u četvrtak.
Na snimku se takođe čuje kako u jednom trenutku Zoran Drobnjak izjavljuje: „Za 10 dana da se uradi. Jeste zadovoljni?“.

Nakon što se, na osnovu reakcije prisutnih meštana, moglo zaključiti da su zadovoljni ponudom, odnosno obećanjem koje su dobili od Zorana Drobnjaka, on u jednom trenutku jasno kaže:

„I sad da izađete na glasanje“.

CRTA je navela da izgovarajući ovu rečenicu na navedenom mestu i u navedeno vreme, nakon što je prethodno obećao okupljenim meštanima sela Kukulovce da će im ulice biti asfaltirane, Zoran Drobnjak nesumnjivo postupa sa direktnim umišljajem usmerenim na potkupljivanje meštana tog sela i uticanje na njihovu izbornu volju, kako bi ih ubedio da odustanu od prethodno najavljenog bojkota i da glasaju na predstojećim izborima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare