Dragan Bjelogrlić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U velikom intervjuu za „Vreme“ koje ga je proglasilo za ličnost godine, Dragan Bjelogrlić govori o studentskim danima, glumačkim počecima, navijanju za Partizan i zalaganju za malog čoveka.

Dragan Bjelogrlić je čovek više zanata, i nisu svi u vezi sa teatrom i filmom.

Kolegijum nedeljnika „Vreme“ proglasio ga je za ličnost godine zbog društvenog angažmana, jer je potegao inicijativu ProGlas i dao doprinos buđenju demokratskih vrednosti.

„Naše društvo je takvo da stalno imamo mnogo poniženih i uvređenih, ali i diskvalifikovanih i prevarenih. Njih nije teško prepoznati i ako imate imalo ljudskosti i časti, morate biti na njihovoj strani“, kaže Bjelogrlić u velikom intervjuu za „Vreme“.

Što su stariji, ljudi obično idu ka desnici, a ja obrnuto – ka levici“, priča Bjelogrlić.

„Međutim, već sam pominjao smušenost i bezidejnost današnjeg sveta, tako da je tu teško precizno naći svoju poziciju. Kako u celom svetu, a posebno u ovoj našoj nesrećnoj Srbiji. Ali svakako udaram s leva. I tek ću…“

U velikom intervjuu, Bjelogrlić govori o svojim studentskim danima, glumačkim počecima, navijanju za Partizan, omiljenim filmovima i serijama. I tome šta je postigao ProGlas, a šta nije.

BONUS VIDEO: Dragan Bjelogrlić – Proglas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare