Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, MCB

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, reagovao je na otvoreno pismo koje su mu uputili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i doktorka Danica Grujičić.

Podsećamo, Lončar i dr Danica Grujičić saopštili su da je gama nož Srbija platila 4 miliona evra, u odgovor na tvrdnje Dragana Đilasa da je navodno plaćen mnogo više, uz ironično pitanje Đilasu i nekadašnjem direktoru Urgentnog centra dr Džo Bajecu, šta bi oni na osnovu svog iskustva savetovali – kako najbolje može da se uništi srpsko zdravstvo?

Reakciju prenosimo u celosti:

Draga Dano,

Ako ste zaboravili, ja sam onaj Dragan Đilas kome ste sa Zlatiborom Lončarem poslali pismo. Onaj isti Dragan Đilas kome ste pre nekoliko godina ispričali kako ste ministru Lončaru rekli da sam bio prvi čovek koji je predlagao da se kupi gama nož i o tome sa Vama razgovarao pre desetak godina. Siguran sam da se sećate toga poštovana Dano.

Nisam kao gradonačelnik imao nikakve veze sa lečenjem onkoloških bolesnika, niti sa njihovim slanjem u Tursku. Moj veliki prijatelj Boža Vujošević bolovao je od te strašne bolesti, Vi ste ga lečili. Tada smo se mislim i upoznali.  Išao je u Francusku na tretman gama nožem. Tada sam saznao da tako nešto postoji, čuo da mnogo pacijenata ide u Tursku i predlagao da Srbija kupi takav uređaj. I sa Vama, kao što ste to posle rekli Zlatiboru Lončaru, o tome pričao.

Povezane vesti

Pročitao sam pismo koje ste potpisali sa Zlatiborom Lončarom. Njemu ne odgovaram, jer ja sa onima koji su na bilo koji način povezani sa kriminalcima poput onih iz Zemunskog klana ne komuniciram. A Zlatibor Lončar je bio blizak tim ljudima, družio se sa njima, o čemu postoje i fotografije. Pripadnici zemunskog klana su ga optužili da je kriminalce na koje su oni pucali i koji su ostali živi, on ubijao u bolnici. I da je za to bio bogato nagrađen, da su mu poklonili stan. I zaista Lončereva supruga je stekla stan tako što ga je navodno kupila od jednog člana Zemunskog klana. Za Zlatibora Lončara je Đorđa Bajeca zvao lično Milorad Ulemek Legija. Kada je Bajec odbio zahtev da  protežira dr Lončara, sačekali su ga ispred kuće i štanglama mu polomili obe noge, šaku, glavu… sve to na mesec i nešto pre nego što je ista kriminalna ekipa ubila Zorana Đinđića.

Zlatibor Lončar Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Takav čovek Vas postavlja za direktora bolnice, od njegovog šefa primate orden pre nekoliko dana.. Sa takvim čovekom pljujete po Bajecu i meni, potpisujući najstrašnije uvrede i laži.

Zašto poštovana Dano? Zato što smo pitali kako je gama nož koštao 12 miliona evra jer je to pre nekoliko dana rekao Aleksandar Vučić lično, Na to pitanje treba da odgovore Vučić i Lončar, umesto što lažu i vređaju. To treba Vi njih da pitate umesto što meni pišete pismo. Pismo u kome me manirima najgorih naprednjaka vređate, tvrdite da sam lopov, da sam se ugrađivao u poslove, da želim da zarađujem na bolesnim osobama… Uz to tvrdite da 2009. nije bilo gaze ni konca u bolnicama, da su se ljudi zapošljavali kao lekari samo ako plate!? U kojoj to bolnici nije bilo gaze i konca 2009. doktorko Grujučić? Znate li da je je Beograd davao za plate  za desetine i desetine mladih lekara da bi mogli da rade u gradskim zdrvastvenim ustanovama dok čekaju stalni posao? Primećujete li da da danas Srbiju napušta deset puta više medicinskog osoblja nego pre deset godina?

Verujem da Vi ovu bljuvotinu niste pisali. Ipak, prihvatajući da stavite potpis prihvatili ste da budete deo onih koji mene optužuju da uništavam zdravstvo, ekonomiju, sprečavam napredak Srbije, nameštam izbore u Americi, koji govore da me treba ubiti i seme mi zatrti. Bez obzira na sve ja ne mislim da je Vama tu mesto.

Ako ne stojite iza ovakvh reči pristojno bi bilo da povučete svoj potpis. Ako nekad osetite potrebu da se izvinite za sve ovo ružno što ste potpisali, tu sam. Broj nisam menjao. Ali, i ako ne uradite ni jednu od ove dve stvari, ja ću Vas i dalje ceniti kao vrhunskog lekara. Jer Vi to zaista jeste.

Želim Vam da još dugo dugo godina znanje koje imate koristite za spasavanje života ljudi.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare