Foto:Shutterstock/ToskanaINC01/Nova.rs

Aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović odlučio je da prisustvuje javnom nadmetanju za prodaju dela čuvene zgrade "Beograđanka", ali se ispostavilo da cela stvar i nije tako "javna" kako je gradska vlast navela u saopštenju.

Pročitajte još:

„Krenuo sam na javno nadmetanje za prodaju ‘Beograđanke’. Ovo je niz o tome…“, najavio je svojim pratiocima na društvenoj mreži Tviter aktivista „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović – i odmah podelio i informaciju da ga je obezbeđenje zaustavilo na ulazu u zgradu Gradske uprave.

 

 

Veselinović je, međutim, podsetio da je na zvaničnom portalu grada Beograda objavljen poziv u kome eksplicitno piše da je nadmetanje za 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u „Beograđanki“ – javno.

Oglas, prodaja dela „Beograđanke“, Printskrin: Beograd.rs

 

„Krećem da zovem…Centrala skupštine grada: ne znaju o čemu se radi, kažu zovite Beokom servis. Beokom servis, kaže nisu nadležni, da zovem centralu. Zovem centralu, insistiram da me prebace na nekoga ko ima informaciju. Prebacuju me na Sekretarijat za investicije, gde takodje ne znaju o čemu se radi, no fina žena kaže da će proveriti pa sa će mi javiti“, izveštava Veselinović o svojim naporima da prisustvuje javnom nadmetanju.

Posle još nekoliko poziva, uključujući i kabinet gradonačelnika, ispostavlja se da je nadležan Sekretarijat za imovinu, i da je nadmetanje ipak javno.

Dobricu Veselinovića obezbeđenje, uz izvinjenje, pušta u „malu salu“ u kojoj bi trebalo da se održi nadmetanje.

„Nema pristiglih ponuda za ‘Beograđanku’, pa su iz Sekretarijata za imovinu i pravne poslove odlučili da se javno nadmetanje ni ne održi. Zašto niko nije obavestio javnost, saznaćemo u sledećoj epizodi“, objavio je Dobrica Veselinović.

Podsetimo da je Grad Beograd 15. jula ponudio na prodaju deo Palate Beograd, popularne „Beograđanke“ po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Ukupno je ponuđeno više od 19 hiljada kvadratnih metara poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Potencijalni kupci morali su da se obavežu da će u roku od tri godine da izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare