Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs; Nemanja Jovanović/Nova,.rs

Direktor Arene sport Nebojša Žugić u maniru predstavnika Srpske napredne stranke odgovorio je na novinarsko pitanje zašto ova TV stanica u prenosima utakmica “maskira” skandiranje navijača protiv predsednika Srbije Aleksandar Vučića. Pominjući Dragana Šolaka, Dragana Đilasa, tajkunizaciju, isfrustriranost… I to nije prvi put.

Novinarka TV Nova S upitala je direktora Arena sporta da odgovori na spekulacije da se tokom emitovanja utakmica u njihovom programu skandiranje navijača protiv predsednika Aleksandra Vučića pokriva puštanjem muzike.

Žugić je na pitanje odgovorio opširno, navodeći informacije koje nemaju nikakve veze sa pitanjem, a onda je razočaran što takav odgovor nije u celosti objavljen u prilogu, isti emitovao na televiziji, pokazujući da je prilično dobro savladao način komunikacije pripadnika vlasti.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Onda je u maniru funkcionera SNS nastavio:

“Verujem da znate da imamo i filmske, tematske, ali i muzičke kanale, koji su izuzetno popularni, tako da nemamo potrebe da muziku puštamo na svojim sportskim kanalima. Neostvarena želja vaših nalogodavaca gospodina Šolaka i gospodina Đilasa da tajkunizuju našu televiziju uz pomoć prethodne rukovodeće garniture, kako TV Arena sport, tako i Telekoma Srbije, je propala, te nas ne čude vaše maliciozne špekulacije, kroz koje demonstrirate frustracije zbog sve izvesnijeg totalnog poraza u tržišnoj utakmici, kao i vašu nemoć na terenu zbog koje utakmicu sa tržišnog pokušavate da prebacite na politički teren“, napisao je Žugić.

Pročitajte još...

Ko je, zapravo, Nebojša Žugić?

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Dvanaestu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Nakon završenog fakulteta, činovničku karijeru započinje 2006. godine u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a septembra 2008. godine počinje da radi u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva. Nakon njenog gašenja nastavlja s radom u novoformiranoj Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj, gde je do maja 2012. godine obavljao poslove šefa odeljenja za pravne i zajedničke poslove, a od maja 2012. do maja 2014. godine poslove pomoćnika direktora za pravne, finansijske i zajedničke poslove.

Od maja do decembra 2014. godine bio je savetnik u kabinetu ministra privrede, a od decembra 2014. do januara 2017. godine radio je u Državnoj lutriji Srbije na mestu direktora Sektora za pravne i opšte poslove.

U januaru 2017. godine prelazi u NALED na poziciju menadžera za pravne poslove.

Februara 2018. godine prelazi u preduzetnike i otvara PR konsalting “Legal & Business Support” Beograd, nastavljajući saradnju sa NALED-om kroz pružanje konsultantskih usluga.

U zvaničnoj biografiji dodaje i da je u martu 2009. godine “imenovanjem od strane Vlade“ postao predsednik Nadzornog odbora Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

Na izborima za Skupštinu grada Beograda u martu 2018. bio je nosilac liste Zelene stranke Srbije. Lista nije uspela da preskoči cenzus, jer je osvojila 3.351 glas (0,41 odsto).

FSS, Aleksandar Vučić, kombo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©/Nemanja Jovanović/Nova.rs

U julu 2018. postao je direktor Arena Sport TV, čiji je većinski vlasnik “Telekom Srbija“.

Telekom Srbija i Arena Channels Group objavili su u julu 2021. da su sklopili šestogodišnji ugovor sa Premijer ligom, čime će ova kompanija i njena medijska kuća postati vlasnici prava na to takmičenje od sezone 2022/2023.

I to po neverovatnoj ceni od 600 miliona evra.

“Očigledno je da veliki uspeh Arene smeta mnogima koji su navikli da se državne kompanije povlače i uništavaju zarad privatnih interesa pojedinaca”, poručio je tada Žugić i dodao:

“Pročitao sam negde pitanje koliko bi dece moglo da se izleči sa tim novcem. Pa sada se leči 15 puta više dece u 100 puta boljim uslovima nego za vreme kada su tajkuni ministrovali i vodili grad i državu. Ja imam kontra pitanje, koliko dece je moglo da se izleči od neplaćenih poreza Dragana Šolaka i UM ili od para koje je Dragan Đilas sebi strpao u džepove ili još preciznije na račune u Mauricijusu i drugim egzotičnim zemljama”, zaključio je Žugić.

Zaslužio je orden i to za izuzetne zasluge u javnim delatnostima, posebno u oblasti sportskog informisanja. Uručio mu ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić februara ove godine.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana vređali Vučića protiv Genta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare