Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs/Promo

Kad direktora Arena sporta Nebojšu Žugića novinari pitaju da li je tačno da tokom emitovanja utakmica muzikom "maskira" skandiranje navijača protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dobiju saopštenje koje kao da je pisao neko od funkcionera Srpske napredne stranke. Tako ide red Dragana Šolaka i Dragana Đilasa, zatim tajkunizacija, pa onda frustracije i nemoć, onda malo hvalospeva na račun svog rada, priče o priznanjima o kvalitetu. Konkretnog odgovora sa "da" ili "ne" - nema.

Novinarka TV Nova S upitala je direktora Arena sporta da odgovori na spekulacije da se tokom emitovanja utakmica u njihovom programu skandiranje navijača protiv predsednika Aleksandra Vučića pokriva puštanjem muzike.

Žunić je na pitanje odgovorio opširno, navodeći informacije koje nemaju nikakve veze sa pitanjem, a onda je razočaran što takav odgovor nije u celosti objavljen u prilogu, isti emitovao na televiziji, pokazujući da je prilično dobro savladao način komunikacije pripadnika vlasti.

„Poštovana, za razliku od vaših tajkunskih ostrašćenih i pristrasnih medija, naša medijska kompanija se ne bavi špekulacijama, već se svakodnevno trudi da podigne nivo kvaliteta svog programa i drži se profesionalne etike i svih standarda koje ona nalaže, a koje sve svetske organizacije propisujui podržavaju. Sve navedeno potvrđuje i niz pohvala i priznanja koje dobijamo od partnera poput UEFA, NBA, Premijer liga Engleske, španska La Liga, ATP i mnogih drugih. Ipak najdraža su nam priznanja koja dobijamo od armije naših gledalaca, kojih je iz dana u dan sve više, dok naša matična kompanija Telekom Srbija beleži istorijske rezultate u povećanju broj akorisnika, što sve navedeno nedvosmisleno potvrđuje“, započeo je Žugić svoje izlaganje.

Onda je u maniru funkcionera SNS nastavio:

Verujem da znate da imamo i filmske, tematske, ali i muzičke kanale, koji su izuzetno popularni, tako da nemamo potrebe da muziku puštamo na svojim sportskim kanalima. Neostvarena želja vaših nalogodavaca gospodina Šolaka i gospodina Đilasa da tajkunizuju našu televiziju uz pomoć prethodne rukovodeće garniture, kako TV Arena sport, tako i Telekoma Srbije, je propala, te nas ne čude vaše maliciozne špekulacije, kroz koje demonstrirate frustracije zbog sve izvesnijeg totalnog poraza u tržišnoj utakmici, kao i vašu nemoć na terenu zbog koje utakmicu sa tržišnog pokušavate da prebacite na politički teren“, napisao je Žugić.

A onda je u celu priču uvukao reč „interes“, što mnogo toga objašnjava.

„Mi smo bili, jesmo i ostaćemo kompanija koja se profesionalno bavi svojom delatnošću, boreći se za što bolji rezultat na tržištu, štiteći interes kako svoje tako i naše matične kompanije, ali i svog naroda i svoje države, kao i gledalaca u celom regionu u kome apsolutno dominiramo. Pozivam vas da postanete pretplanik neke od platformi koje emituju naše kanale, te da se sami uverite u njihov kvalitet, a ne da se bavite špekulacijama o puštanju muzike na sportskim kanalima“, zaključio je Žugić.

BONUS VIDEO: Uvrede naprednjačke nade

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare