Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici, pokazao je prethodnog dana na društvenoj mreži Tviter da se briga njegovog resora o trudnicama svodi na procenu štete, umesto o tome kako da im pruži pomoć i olakša prve dane majčinstva. 

Naime, na pitanje jednog tviteraša da prokomentariše to što su porodiljama umanjene naknade kod poslodavca koji su koristili državne mere, Dmitrović je imao posve neobičan odgovor:

“Na žalost. Kolateralna šteta. Ne postoji državna mera koja nekome nije naškodila”, rekao je ministar u svom sramnom obrazloženju.

Pročitajte još...

Na njegov komentar reagovalo je i udruženje „Mame su zakon“, navodeći da je ceo Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom napisan tako da su gotovo sve trudnice i porodilje njegovom primenom postale „kolateralna šteta“.

„Uoči usvajanja istog, one su predstavljene i kao mafijašice koje svesno i namerno pljačkaju državu“.

Zbog Dmitrovićevog komentara, reagovali su brojni tvtiteraši, koji su sa nevericom konstatovali da ministar iz redova Šapićevog Srpskog patriotskog saveza ne zna šta su nadležnosti resora koji vodi.

Bilo je onih koji su se i zapitali kako da ministrima i članovima vladajuće koalicije nisu naškodile pomenute državne mere. Takođe, bilo bi interesantno da nam Dmitrović objasni na koji način su pomenute mere pogodile njegovog kolegu iz Vlade Srbije Aleksandra Vulina, koji je u junu dobio novo radno mesto i daleko veću platu.

Podsetimo, Dmitrović se i pre stupanja na dužnost ministra potrudio demonostrira manire svojstvene onima koji su ga u oberučke prihvatili kao saradnika u koaliciji.

Bivši urednik Večernjih redovno je na Tviteru ostavljao neprimerene komentare, vređajući svoje neistomišljenike na najprizemniji način.

Tako je poznatom voditelju Ivanu Ivanović poručio da je “čivava”, uz opasku da ne mora da se “plaši šintera”.

Nakon ovog tvita, brojni korisnici društvene mreže Tviter su kritikovali Dmitrovića zbog njegovog rečnika, a na jedan neprimeren komentar ministar za brigu o porodici i demografiji odgovorio je istom merom, čime se još jednom spustio ispod nivoa koji priliči osobi koja u ime države vodi brigu o porodici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare