Marko Đurić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je danas da se veoma nada u novu Vladu Srbije i dodao da želi da i ova vlada nastavi da mu olakšava posao tako što će i dalje postavljati rekorde poput onog u privlačenju novih investicija.

Ðurić je, odgovarajući na pitanje na TV Prva, da li je očekivao da će biti novi ministar, rekao da je njemu suština važnija od forme i da se, kako je naveo, pomalo tu razlikuje od drugih.

„Moje političko učešće je na duže staze i ja nameravam da se svim srcem borim za našu zemlju u Vašingtonu i u narednom periodu i da se vratim kasnije u politički život Srbije. Za mene je borba za Srbiju život i smatram to časnim i dostojnim“, rekao je Ðurić.

On je naveo da računa i na Anu (Brnabić), Sinišu (Malog), Nikolu (Selakovića), ali i na koalicione partnere Ivicu (Dačića) zato što je, kako je rekao, potrebno sinergijsko delovanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Međutim, iskreno rečeno, predsednik Vučić je taj koji je promenio paradigmu srpske politike“, ukazao je Ðurić.

Čitav 20. vek mi smo se bavili isključivo, ne uvek našom krivicom, identitetskim i ideološkim pitanjima, borbom za očuvanje naše teritorije i slično.

Prvi put, rekao je Ðurić, imamo deceniju neprekinutog fokusa na razvoj.

„Pogedajte koliko Srbija za jednu deceniju može da se oporavi, zamislite šta možemo da uradimo ako još jednu deceniju budemo radili, a tek smo počeli da radimo“, rekao je Ðurić.

Ðurić se osvrnuo i na otvaranje nove zgrade ambasade Srbije u Vašingtonu, kojem je prisustvovala i Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije.

„To je bila snažna simbolička poruka. U američkom političkom životu, uloga prve dame je izrazito značajna, i to što je naša prva dama (Tamara Vučić) došla na otvaranje ambasade je bila jedna veoma lepa poruka. Ona je tamo održala izuzetan govor i to su sve signali međusobnog poštovanja, kao što je nama ukazano poštovanje time što je Gabrijel Eskobar održao dirljiv govor“, naveo je Ðurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar