Aleksandar Vučić i Milica Đurđević Stamenkovski
Aleksandar Vučić i Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je Aleksandar Vučić najavio da će se konsultovati sa svim strankama po pitanju zauzimanja stava o ratu u Ukrajini, oglasila se Milica Đurđević iz stranke "Zavetnici". Ona u izjavi za naš portal navodi da je stav njene stranke po tom pitanju potpuno jasan i dosledan.

„Ne smatramo da vreme treba da se računa u odnosu na ono pre i ono posle sastanaka sa Šolcom. Ne vidimo razloga da se spoljna politika menja zbog preporuka iz Berlina, koje nisu ništa drugačije od onoga što su bile i ranije“, navela je Đurđević.

Ona smatra da bi uvođenje bilo kakvih sankcija Rusiji uvelo Srbiju u potpunu energetsku i ekonomsku nestabilnost i urušavanje sveukupnih geopolitičkih pozicija.

„Svako ko misli drugačije i sumnja u raspoloženje građana uvek može da raspiše referendum po tom pitanju“, kaže Đurđević.

PROČITAJTE JOŠ

Podvlači da će se „Zavetnici“ kao državotvorna opozicija uvek odazvati na svaki poziv od opšteg interesa.

„Mi  smatramo da je o strateškim pitanjima Srbije neophodno razgovarati u Narodnoj Skupštini kao vrhovnom predstavničkom telu svih građana. Ne vidimo razloga da se kolektivno upada u paniku, a još manje da preuzimamo uloge u nekakvoj melodrami. Stav je jasan – sankcije nisu opcija. To je bila politika za koju su građani glasali na izborima. Svaka promena kursa predstavljala bi obezvređivanje volje naroda. Mi naše programske principe i političke stavove ne menjamo. Ako je potrebno da ih ponovimo na sastanku svih političkih činilaca u zemlji, naravno da ćemo to učiniti“, zaključila je Đurđević.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je situaciju u kojoj se nalazi Srbija kao užasno tešku i komplikovanu, nikada težu. On je posle sastanka sa Olafom Šolcom i šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok rekao da će početkom juna govoriti sa predstavnicima svih stranaka, konsultovati se sa njima i tražiti njihov stav.

„Naša situacija je postala gotovo nemoguća“, rekao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: Vučić o novoj vladi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar