Zoran Lutovac. OPOZICIJA. Ujedinjeni pre – razjedinjeni posle, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Zoran Lutovac Foto: Nova S

Situacija je za Srbiju “užasno teška gotovo nemoguca”, jer ju je takvom učinio sam Aleksandar Vučić vodeći dvoličnu politiku: retorički proevropsku kada se obraća zvaničnicima iz EU, a propagandno-medijski antievropsku kada se obraćao građanima Srbije, ocenio je za Nova.rs lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

„On je za ovih 10 godina mogao da uskladi našu unutrašnju politiku sa evropskim vrednostima i standardima, što bi značilo da se Srbija kao članica EU ne bi suočila sa ovakvom situacijom“, rekao je lider DS komentarišući izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa najvišim zvaničnicima Nemačke.
Predsednik Srbije je nakon sastanka sa nemačkim kancellarom Olafom Šolcom rekao da je pozicija Srbije teška te da se plaši svega što sledi. On je još najavio da će na razgovor o aktuelnoj situaciji i zahteva EU oko Rusije u junu pozvati sve političke stranke.
Povodom poruka koje su stigle nakon sastanka, Zoran Lutovac je rekao da je stav DS poznat i više puta javno saopšten, pa i na javnom servisu.
„Naš spolinopolitički prioritet je EU, osudili smo agresiju na Ukrajinu i solidarisali se sa Ukrajinskim narodom, podržavamo sankcije protiv odgovornih za agresiju, a ne podržavamo sankcija koje se odnose na građane Rusije“, rekao je Lutovac i dodao:
„Situacija je po prvi put nemoguća za Vučića, a za Srbiju je takva već 10 godina – užasna je upravo zahvaljujući njemu. Konsultacije o kojima Vučić govori mu nisu potrebne da bi čuo mišljenje opozicije, nego da bi podelio odgovornost za još jednu odluku koju će doneti mimo ustavnih ovlašćenja“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar