Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da bi bilo dobro da se formira većina u Beogradu, ali da će se, ako se to ne desi, ići na nove, a ne na ponovljene izbore.

On je za Insajder televiziju rekao i da bi bilo lepo da predstavnici opozicije pokažu neki dokaz da su izbori bili pokradeni i neregularni.

„Svi zapisnici od strane njihovih kontrolora potpisani. Svi su se složili da je bilo apsolutno sve u redu“, kaže Đukanović i istakao da se tenzija diže zato što su predstavnici opozicije svojim biračima davali nadrealna obećanja da će sigurno biti pobednici u Beogradu i na nivou Srbije.

Đukanović tvrdi da ljudi iz Republike Srpske imaju mogućnost da imaju prebivalište u Srbiji.

„Ne možete imati dva prebivališta u istoj zemlji. Ali ako neko živi u Doboju, a kupio je ovde nekretninu, ili ga je vlasnik neke nekretnine prijavio na adresu, on ima pravo da ima prebivalište ovde“, kazao je Đukanović i dodao da su priče o izbornom inženjeringu – besmislice.

Na tvrdnje Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije da je „odbio ucene i nepristojne ponude“ SNS-a u mnogim mestima odgovorio je da treba da podnesu krivične prijave tužilaštvu i kažu ko je to uradio.

Govoreći o institucijama i njihovom nereagovanju Đukanović je istakao da smatra kako je „pravosuđe kancer srpskog društva, nešto najgore što postoji“ i da to može otvoreno da kaže.

„Nisam sudija, nisam tužilac. Nisam predstavnik pravosudne vlasti, odnosno sudske vlasti. Oni su skroz nezavisni. Smatram da je sve, na način na koji je koncipirano i kako nam je to Evropa godinama servirala, kako je napravljeno, nešto najgore. Ali ni izvršna, ni zakonodavna vlast, nema nikakve veze sa tim. Pitajte njih zašto su spori, zašto je kod njih takva birokratija“, naveo je Đukanović.

***

BONUS VIDEO – Epilog izbora: Dok vlast pomera rokove, opozicija prolongira odluku – šta će uraditi sa mandatima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare