Vladimir Đukanović Foto:Milos Tesic/ATAImages

Član Predsedišta Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ocenio je da vlast mora da ponudi dijalog opoziciji tako da i ovaj njegov stav treba shvatiti kao ispruženu ruku, istakavši da je Srbiji u naredne četiri godine neophodan mir i stabilnost, a nikako unutrašnji politički sukobi.

„Vlast mora da svoj pristup prema građanima promeni, da mnogo više čuje čak i one najekstremnije njene protivnika, da hrabro uđe u politički dijalog sa svim tim ljudima, da njeni fukcioneri mnogo više rade na terenu i da u debatama pobeđuju ozbiljnom argumentacijom, a ne vikom i drekom“, naveo je Đukanović, u autorskom tekstu za današnji list Politika.

PROČITAJTE JOŠ

On je napisao da su „predstavnici vlasti dužni da odgovaraju i na nejneprijatnija moguća pitanja novinara, čak i kada su takozvani novinari zapravo upućeni da pitaju nešto po zadatku od strane medijskog tajkuna koji vodi hajku protiv vlasti“.

„Vlast mora da bude spremna da uđe u političku borbu, kolokvijalno rečeno, i na gostujućem terenu, odnosno u medijima gde ti je jasno da tamo ideš samo da bi voditelji pokušali da te naprave glupim. Zato na takva gostovanja ne smeju da se šalju nespremni, već vispreni i oni koji ozbiljno prate politiku“, napisao je Đukanović o televizijskim gostovanjima.

BONUS VIDEO Kad je Đukanović branilac ni pravosnažna presuda za smrt devojke ne znači zatvor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare