“Ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru”, otvoreno je zapretio predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić Ivanu Matoviću, jednom od opozicionih lidera grada Kraljeva. Njegova lista je na nedavno završenim izborima bila najveće iznenađenje s osvojenih 16 odsto glasova i tu, zapravo, leži srž problema. U razgovoru za Nova.rs Matović kaže da je već nekoliko nedelja na meti Darka Glišića, a da je sve počelo onog trenutka kad je odbio njegovu “nepristojnu ponudu”.

Darko Glišić RTV Kraljevo

“Nemoj da ulaziš tamo gde možeš da dobiješ odgovor koji ti se neće svideti. Da je pametan dvaput bi razmislio. Pošto nije, upaliće se koliko večeras i počeće da lupeta gluposti, a onda ono što je rekao Zlatan ‘ako hoćeš da se igraš vatrom, dobićeš vatru’, rekao je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić u programu RTV Kraljevo, obraćajući se Ivanu Matoviću.

Matović je, inače, na nedavno održanim izborima u Kraljevu predvodio listu grupe građana koja je osvojila 16 odsto glasova. Automatski postaje meta vladajuće stranke, međutim, on kaže da je u pozadini i povređena sujeta drugog čoveka SNS.

Ivan Matović

“Osnovni razlog, pored našeg dobrog izbornog rezultata, jeste to što sam dva dana pre raspisivanja lokalnih izbora imao poziv preko posrednika. Čovek me je pozvao i rekao da ima ponudu koja se ne odbija, da moram da čujem tu neverovatnu ponudu, da je Darko Glišić rekao da mi se to ponudi, jer on nema nikog u Kraljevu… Misleći verovatno da među svojim članovima nema nikog kvalitetnog… Nisam hteo ni da čujem kolika je ta ponuda, odbio sam, rekao sam da mi uopšte ne pada na pamet. Ponudili su mi i da se vidim s Darkom, ja sam rekao da neću ni to, da nemamo o čemu da pričamo. Kasnije su mi poručili da je ponuda bila takva da bi mi deca bila obezbeđena do kraja života. Verovatno je reč o šestocifrenoj cifri…”, kaže Matović u razgovoru za Nova.rs.

I tad je sve krenulo, tvrdi Matović.

“Od tog momenta kreće kampanja protiv mene koja je stvarno bolesna. Poslednjih 15 dana SNS je apsolutno posvećen meni. Vađene su neke moje fotografije, pa su onda odštampane i deljene po automobilima po celom Kraljevu. Kačili su ljudima ispod brisača. U tabloidima pišu da sam šiptarski lobista, kako sarađujem s albanskim partijama iz Preševa, kako sam pretukao prvu suprugu, drugu suprugu, pokojnog tasta, da sam huligan koji je upadao sa sekirom u bolnicu. Dele i jednu moju fotografiju na kojoj stojim pored konja, pa pričaju kako se ljubim s konjima… Bolesna jedna kampanja”, kaže Matović i dalje navodi:

“U konkretno ovoj emisiji na RTV KV, koja je bila četiri dana posle izbora, gostovao je Darko Glišić i od sat vremena gostovanja 45 minuta je pričao o meni. Tri puta je citirao Zlatana Ibrahimovića “ako želiš da se igraš s vatrom, daću ti vatru”, a na kraju je rekao “ako je pametan, on će da zaćuti”, ali kao nisam pametan pa ću nastaviti… To sam shvatio kao otvorenu pretnju”.

Glišić mu se redovno obraća i sa Fejsbuk stranice gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića.

“Tu se objavljuju Glišićeva saopštenja meni upućena. Glišić, navodno, nema svoj profil na društvenim mrežama, pa onda šalje saopštenja koja se objavljuje na stranici gradonačelnika, a odatle idu u sve medije u Kraljevu. Čita se u vestima na dve lokalne televizije, objavljuje se na portalima… A ta saopštenja su prilično odvratna, oslovljava me sa ‘ljubavi moja opoziciona’, ‘ljubiš se s konjima’, ‘daću ti big mek’… u poslednjem saopštenju pominje i moju ćerku…”, priča Matović za Nova.rs.

Ta saopštenja zaista se nalaze na Fejsbuk stranici gradonačelnika Kraljeva i zaista su teška za svariti.

“Lažovčino, buzdovanu, kukavice, nasilniče, prostačino”, samo su neke od reči koje u svojim saopštenjima koristi Glišić obraćajući se Matoviću, a tu su recimo i “onanisanje”, ali i već pomenuto “ti više voliš s konjima da se ljubiš”.

Poenta je u tome da Glišić na ovaj način demantuje da je ikada zvao Matovića i nudio mu dogovor.

Matović ostaje pri svojoj tvrdnji.

“Ja sam njima bio potreban za posle izbora. Tad kad su me zvali, računali su da ne mogu do većine u Kraljevu. U međuvremenu su izbore pokrali, kad su radili šta su radili u Beogradu, možete samo da zamislite kako je bilo u Kraljevu. Pridobili su jednog Šapića, Stamatovića, Nicića, kupe odbornike u Beogradu, Ljigu, i sad neki lokalni mali lider neće da se vidi s njim i da razgovara. Mislim da je to pozadina svega”, kaže Matović.

Tvrdi da je i ranije imao neprijatnosti.

“Prošle godine su mi u novembru poslali 22 inspektora. Oni nisu ništa imali, jednu prekršajnu prijavu kao inspekcija rada. Onda su mi poslali poresku, pa su mi pisali 1.070.000 dinara kaznu. To je jedan montiran proces, to nema blage veze. Pritom, gradonačelnik Kraljeva izađe dva dana pre nego što meni stigne zapisnik i nije završena kontrola, i kaže kolika će meni da stigne kazna. I onda mi recimo u sredu stigne rešenje, a samo dva dana kasnije novi nalog za kontrolu od poreske inspekcije. I juče sam dobio novi nalog za kontrolu, i to za već kontrolisani period, što nije dozvoljeno. Ako je kontrola završena, nemoguće je kontrolisati ponovo isti period. Dakle, ovo je treći put za šest meseci da mi dolazi poreska. Sačekali su bukvalno prvi radni dan posle Nove godine da mi pošalju inspekciju… Ovo je jedan otvoreni politički progon”, zaključuje Matović.

BONUS VIDEO: Evo kako su protekli izbori u Šapcu, Kraljevu i Kruševcu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare