Foto: prtscr Nova S; Đorđo Žujović

Đorđo Žujović, potprdsednik Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije, priveden je prethodnog dana nakon što je ušao u verbalni sukob sa pripadnicima Levijatana koji već nekoliko dana prikupljaju potpise za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Srbije, Zorana Đinđića.

U razgovoru za Nova.rs, Žujović objašnjava da je šetao Knez Mihailovom i naišao na štand gde se prikupljaju potpisi podrške ubici Zorana Đinđića.

To je jedna bolest, ne znam kako drugačije da je nazovem. Ušao sam u  sukob sa njima. Oni su u zapravo iz Levijatana, a ne iz Fondacije Dragana Vasiljkovića. Video sam im tetovaže i majice, video sam i propagandni materijal koji pored stoji”, objašnjava Žujović.

Pročitajte još...

Sukob je, prema njegovim rečima, gotovo prešao u fizički, nakon čega je neko pozvao policiju. 

“Oni su došli za pet do deset minuta. Legitimisali su mene i njih. Međutim, samo su mene priveli i sa licisama na rukama me sproveli kroz Knez Mihailovu i držali tako na ulici gotovo pola sata. Zatim je došao policijski automobil i odveli su me u stanicu policije u Majke Jevrosime. Obrazloženje je bilo da sam ja verbalno pretio dvojici pripadnika Levijatana. Napominjem da je njih legitimisala policija i na licu mesta su dali izjave, međutim uopšte nisu krenuli sa mnom. Samo sam ja priveden”, objašnjava Žujović.

“Priveli su me kao najgoreg kriminalca”

Žujović kaže da je priveden kao najgori kriminalaca i da su ga duže od sat vremena proveo u policijskoj stanici. 

“Došao je, mislim, komandir i rekao mi da se su se konsultovali sa tužiocem i ostalo i da će protiv mene da bude podneta prijava. Protiv mene će biti podneta prijava, a oni su nastavili da rade na tom štandu. To je bilo sada na ivici fizičkog obračuna i ja ne bežim od toga i ne stidim se. Naglašavam da taj štand tu neće stajati. Opet ću se vratiti”, naglašava Žujović.

On poručuje da o svemu može da se priča, ali da se sa ovim prešla granica.

“Ovde se ne radi o  politici, ovde se radi o jednoj čistoj bolesti”, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare